Diskuze

Etická komise potvrdila, že bývalý prorektor UK opisoval odborné texty

Etická komise Univerzity Karlovy v pátek potvrdila stanovisko etické komise Filozofické fakulty, že se bývalý prorektor univerzity Martin Kovář dopustil plagiátorství. Rozsah jeho opisování označila komise za významný. Na možné Kovářovo opisování upozornili loni tři doktorandi.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

Všeci podvádzajů a všeci kradnů. Vítajtě v ČR

0 0
možnosti
MG

M18i50r92e74k 32G90a20j35e43r

22. 2. 2019 21:25

Takze mame zakony dzungle. Je to jako by usvedcenemu bankovnimu lupici soud nemohl zabavit lup. Pravda je, ze ve vetsine pripadu nezabavuje, protoze jej lupici dobre ukryvaji.

1 0
možnosti
RD

Aktuální kauza v neudělování profesur prezidentem Zemanem pochybným existencím napříč odbornostmi, se jeví v pohledu na tuto plagiátorskou kauzu a neoprávněné udělení profesury v roce 2013 Václavem Klausem, jako potvrzení Zemanových slov o nemožnosti být pouze automatem na podpisy.

V případě udělení profesury Zemanem by byla ihned rozpoutána masová mediální hysterie. V případě udělení Klausem je klid po pěšině, aneb objektivní přístup medií, mediální rozdělování společnosti.

3 3
možnosti
JZ

J83a52n 39Z54e62m60a98n

22. 2. 2019 21:11

Nesmysl, Kovář jmenoval profesorem právě Zeman 11.6.2013. V té době už Klaus samozřejmě nebyl ani ve funkci (v té skončil 7.3.2013).

1 0
možnosti
VR

Na Národohospodářské fakultě VŠE asi plagiátorství nevadí:

https://khd.vse.cz/prof-phdr-martin-kovar-ph-d/

0 0
možnosti
Foto

Nastavená akademická pravidla na publikační činnost tlačí autory ke grafománii. Copak je normální 2x za semestr vymyslet něco objevného, nota bene ve společenských nebo humanitních vědách a při tom stihnout učit?

2 0
možnosti
JV

Přesně tak, u přírodních věd, medicíny, v technice atd. je to něco jiného, ale společenské a humanitní vědy jsou velmi omezeny co se týče primárního výzkumu (lze použít dotazníky, co víc?). Ovšem když už nic nového nevymyslím, je zapotřebí řádně citovat a to byl asi největší problém pana prorektora.

1 0
možnosti
AK

Hurááá, právě se znovu potvrdilo, že jsme národ podvodníků (prorektor a ti, co to nechali projít), ale také udavačů (doktorandi). Ta nějak u nich určitě nevyhrál požadavek spravedlnosti....

2 0
možnosti
JM

Proč to národní semrskačství. Nemyslete si, že v cizině se podobné věci nedějí.

3 0
možnosti
RA

Co nato jeho velký zastánce člen KSČ rektor Zima ?

3 0
možnosti
KK

Navíc získal od daňových poplatníků neoprávněně hodně peněz. Rv

3 0
možnosti
ZS

Ano, pravdu mate. Ve svete se to resi zakazem ziskavat granty (po nejakou dobu) a zakazem podilet se na jejich udileni. U nas se to muze stihat i jako trestny cin podvodu. Zatim stihali jedno exposlance, Petra Wolfa, ten je dosud hledan mezinarodnim zatykacem.

2 0
možnosti