Diskuze

Kandidátům do Rady ČT vadí násilí na obrazovce

Poslanci si poslechli projevy kandidátů na uvolněná místa v Radě České televize. Většina z osmatřiceti uchazečů mluvila o násilí na obrazovce či vyváženosti zpravodajství. O místo v radě usiluje také sedm členů Syndikátu novinářů ČR. Šéf poslaneckého výboru Petr Tluchoř je s výsledkem slyšení spokojen.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
G

gavial.cz

15. 4. 2009 19:13
FYI: Kandidátům vadilo více věcí

Kandidáti zmiňovali z mého pohledu celou řadu zajímavých věcí, které se zde nedočtete (doufejme, že jednotlivé projevy budou k dispozici na stránkách sněmovny).

K násilí by se jich nejspíš řada z nich sama od sebe nevyjádřila, kdyby na jeho výskyt a vnímání na obrazovkách nesměřovala jedna z otázek, které položila volební komise.  A to se v tomto článku jaksi ztratilo. Ani mě to nepřekvapuje, když někteří novináři dorazili pozdě a jeden z nich na závěr položil kandidátům naprosto stejnou otázku, jakou položil předseda volební komise Petr Tluchoř všem kandidátům hned po projevu prvního z nich. Touto otázkou bylo uvedené vymezení veřejnoprávnosti ČT.

 

0 0
možnosti
NG

hnedka_zdrapana

15. 4. 2009 17:39
hm

Tahle rada by se mela spolu s RRTV zrusit. Nic uzitecneho nedelaji a sem tam skodi svymi cenzurnimi zasahy. A verejnopravni media zprivatizovat, koncesionarskep oplatky zrusit. A byl by konecne klid a poradek.

0 0
možnosti
MK

sarumánek

15. 4. 2009 17:56
Re: hm

Jasně. O všem, co bude v televizi, by měl rozhodovat prostý lid. A i Nova by konečně mohla nerušeně vysílat bez "cenzorských" zásahů péčko od rána do večera. ;-D

0 0
možnosti
P

premhel

15. 4. 2009 17:32
Násilí?

Ani jsem si moc nevšiml,aspoň na ČT ne,ale všiml jsem si šukačky v sobotu dopoledne.

Kandidáti do rady mají asi už naučené nějaké ty fráze: Vadí mi násilí na obrazovce! nebo Chci světový mír! apod.

Asi se zůčastním dalšího kola :-)

0 0
možnosti
JK

Norkey

15. 4. 2009 16:36
abcd

A nevadí jim to, že ČT kašle na svoje diváky? A že to zachraňují sportovními přenosy, ne úplně stačí..

0 0
možnosti
MF

falm

16. 4. 2009 8:48
Re: abcd

Co s diváky? Furt si jen stěžují a nesplňuji požadované kvóty sledovanosti!

Navrhuji: definitivně zakázat divákům sledovat televizi! Kdo se podívá, nebude mu umožněno platit koncesionářské poplatky!

TAKLHLE se na tu diváckou verbež musí!

0 0
možnosti
RA

romsky aktivista

15. 4. 2009 14:57
proc kandidatum nevadi

kamaradsofty pana reditele, vysoke koncesionarske poplatky, reklama, reklama maskovana za sponzora pocasi, znelky, evu a vaska, ... :-© na nasili a porady pro mensiny kali pes, mi vadi komunistama prolezly zlodejsy moloch. az se vyresi jedna vec, udelejte si za usetrene penize spousty poradu pro mensiny, treba pro tu jednu by to mohl byt cely kanal, kde by jen bezelo: "JDI DO PRACE", "POSLI DETI DO SKOLY", "UC SE", "NECHSLATEJ", "NEFETUJ", "NEKRAD" ...

0 0
možnosti