Diskuze

Kameníci dokončili Mariánský sloup

Kameníci dokončili své práce na kopii sloupu Panny Marie. Sloup by se tedy již brzo mohl objevit na svém původním místě - Staroměstském náměstí. "Mariánský sloup by mohl být navrácen na náměstí do jednoho roku od vydání stavebního povolení," řekl místopředseda Společnosti pro obnovu mariánského sloupu na Staroměstském náměstí Karel Kavička.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

j. m.

6. 11. 2001 12:33
zorny uhel
ja si myslim, ze tady preci vubec nejde o estetickou nebo ideovou stranku ale o zajmy stavebnich firem o dalsi zakazky (garaze, v nichz nikdo neparkuje, tunely, jimiz nikdo nejezdi,...), ktere jsou tak zadobre s pany architekty Kaslem a Bürgermeistrem... A proto se bude stavet, stavet, stavet, bourat a stavet - dalsi zbytecne garaze, poloprazdne hotely, odporne mrakodrapy a ... jsem jen zvedav, co si tahle parta arogantnich scuknutych "odesaku" (v tomhle pripade ale asi nezalezi na politicke prislusnosti?) vymysli do prostoru po byvale staromestske radnici na Staromestskem namesti
0 0
možnosti

Ivo Horák

5. 11. 2001 21:17
Mariánský sloup lepší prosklených věží
Ke snahám vztyčit na Staroměstském náměstí kopii původního mariánského sloupu nemám zásadních výhrad, spíše několik připomínek. Celkem sympatické úsilí by se nemělo stát roznětkou militantní náboženské nebo národní prezentace, ať už upřímné či předstírané. Hlavní slovo by v dnešní době měli mít urbanisté a architekti. Je třeba mít na vědomí, že "soužití" Husova pomníku (dochován ovšem originál) a starého mariánského sloupu trvalo jen asi 5 let. Zvážit je třeba ovšem mnohé. Pokud však primátor Kasl opravdu v mariánském sloupu vidí monument protireformačního katolicismu, pak je vedle (a má štěstí, že nestojí v čele radnice jiného českého města). Osobně si myslím, že by pan Kasl měl být primátorem Ostravy. Tam by "krabice", jimž požehnal mj. na Můstku, na Karlově náměstí, u Karlova mostu a mnohde jinde, neprznily to nejcennější co naše zem má.
0 0
možnosti