Diskuze

Vodáci podají trestní oznámení kvůli jezu, Povodí Odry vinu odmítá

Ostravský spolek vodáků se po dalších dvou utonulých pod jezem mezi Vratimovem a Ostravou-Hrabovou rozhodl podat trestní oznámení na neznámého pachatele. Vodákům se nelíbí, že se na jezu nedělá nic pro bezpečnost lidí. Vodohospodáři z Povodí Odry ale vinu odmítají a zdůrazňují, že ani bezpečnostní opatření tragédiím nezabrání.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

oridoll

24. 6. 2012 18:45
Vodníci

1) U jezu se nekoupe to dá přeci rozum! Naši předkové to dětem vysvětlovali pomocí vodníků. I taková Viktorka se šla na splav utopit.

2) Jak cedule někomu zabrání do vody skočit? Už vidím mladíka, kterak si nejdříve přečte varování a na jeho základě se rozhodne pod jez neskočit. A vlastně to řeší situaci jen pro Povodí, protože to je tím pádem z obliga.

0 0
možnosti

oridoll

24. 6. 2012 18:45
Re: Vodníci

3) Koupání je, myslím si, obecné nakládání s vodami a o tom zákon říká:

Každý může NA VLASTNÍ NEBEZPEČÍ bez povolení nebo souhlasu vodoprávního úřadu odebírat povrchové vody nebo s nimi jinak nakládat pro vlastní potřebu. :-P

Další možnost je, že bych si jako člověk zodpovědný sama za sebe uvědomila nebezpečí a dala se dohromady s dalšími zodpovědnými lidmi a sama pořídila k jezu kruh nebo tak něco a chodila kontrolovat, že ho nějaký neinteligentní jedinec neukradl. Bohužel zodpovědnost za sebe sama se do Česka ještě moc nerozšířila.

Howg

0 0
možnosti

Santa1

24. 6. 2012 22:01
Re: Vodníci

Cituji z prohlášení Povodí Odry, před zahájením rekonstrukce jezu, který se poté stal smrtící pastí:  "Jez by měl být součástí nově vytvořeného prostředí v okolí řeky Ostravice a přispět tak k atraktivitě tohoto hojně navštěvovaného místa."

To dokazuje, že si byli vědomi rekreačního využití daného místa a ještě slibovali jeho zatraktivnění. Něco se hodně nepovedlo a teď dělají mrtvého brouka. Taky nejde o žádný záchranný kruh a už vůbec ne pro vodáky, kteří tam nejezdí, ale především o výstražné cedule a poutací oka pro záchranáře, kteří tam s nasazením života skákat musí.

Pohádky, kterými vás krmili rodiče a pomýlené výklady zákona nestojí za komentář.

3 0
možnosti

Beastly_Dragon

25. 6. 2012 19:20
Re: Vodníci

Kousek od baraku mam dva jezy, oba s ceduli "Nesjizdny jez, nebezpeci utonuti" a kazdy rok se alespon na jednom z nich nekdo utopi. Lidi jsou blbi a povodi Odry s tim nic nezmuze. Jez muze klidne zatraktivnit dane misto, presto tam nepolezu, protoze narozdil od tech, co se kazdy rok na ruznych mistech utopi, mam mozek. Kdo chce kam, ch** s nim...

0 0
možnosti