Neonacisté na brněnské Queer Parade

Neonacisté na brněnské Queer Parade | foto: Monika Hlaváčová, MF DNES

Jestli je tu někdo deviant, tak náckové a národovci

  • 60
V Brně se s pochodem gayů a lesbiček střetly dva druhy nacionalistů: dost primitivní náckové a o něco méně primitivnější a zato rafinovanější národovci. Ti přihlouplejší zaútočili slzným plynem. Ti rafinovanější označují lidi odlišné sexuální orientace za devianty a doufají, že tak veřejnost nakloní na svou stranu.

Být jimi, dal bych si s takovým nálepkováním pozor. Deviantní chování – aspoň podle sociologie – je takové, které porušuje společenské normy, a lidé pak narušitele za devianta následně označí. Národovci ověšení cizácky nečeskými nápisy Bohemia (o vyholených náccích ani nemluvě) by měli vzít na vědomí, že naše zákony i veřejné mínění je vůči homosexualitě tolerantní.

Většině lidí nevadí ani registrované partnerství. Zato, jak můžeme dle mizivé volební a veřejné podpory jejich postojů soudit, by bylo spíše na místě za devianty označit členy spolků, které hlásají pomatený nacionalismus a vybíjejí se v bizarních aktivitách.

Třeba jako je zakládání všelijakých obskurních gard. Lidé tohoto typu se pořád ohánějí tím, že něco je proti přírodě. Těžko říct proč, i mezi zvířátky existuje náklonnost jedinců stejného pohlaví.

Že by i němé tváře podlehly nějaké cizácké propagandě? Proti přírodě to tedy nebude. Zato řádění extremistů je zcela jistě deviací od civilizačních hodnot.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video