Diskuze

Náruživý kuřák Kubera v Senátu navrhne absolutní zákaz cigaret v Česku

Ze své kanceláře na magistrátu v Teplicích udělal oficiální kuřárnu, jednání zastupitelstva přerušuje častými pauzami, aby si odběhl k popelníku. Nyní se však teplický primátor a senátor Jaroslav Kubera rozhodl navrhnout v Senátu úplný zákaz kouření. Nadsázkou chce zjistit, kdo to z poslanců a senátorů s omezováním kouření myslí vážně.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Kubero, dle vašeho chování a návrhu o absolutním zákazu cigaret u nás si doufám každý udělá svůj názor na vás.Víte dobře, že je to nesmysl, avšak jak já bych si oddechla, protože cigaretový kouř mi jde denně do otevřených větraček od souseda z balkonu o patro výš kde jako důchodce prožívá zřejmě s několika cigár denně orgasmus, jinak to nevidím.

Víte nerada to píši, ale je vidět, jak si může být jeden namyšlený kuřácký idi.ot tak jistý se svým zdravím, zažila jsem v blízké rodině rakovinu plic - prý od kouření - nechtějte vidět, co všechno musel onen kuřák podstoupit, bohužel zbytečně. Do té doby říkal takové nesmysly jako vy pane Kubero, čišela z něj namyšlenost, byl si jistý a především byl hrdý na svůj zlozvyk. A najednou bylo po všem chvástání, zamyslete se nad tímto článkem - nic víc, nic míň.

3 1
možnosti

Jednou bude po chvástání né jen kuřáka,důchodce,či kohokoli z nás.Paní.

1 1
možnosti

nedavno jsem videl zajimavy efekt, ktery ma s timto dost spolecneho.. v jednom obchodnim dome je kavarna, ve ktere se kouri a venku jsou stolky a zidlicky teto kavarny ... uvnitr byli ctyri lidi, z toho dva kourili, a venku jich sedelo u kavy sest...

0 0
možnosti

v tom pripade nezbyde Kuberovi z ODS nic jineho, nezli se odstehovat z CR .. leda by si v senatu navrhl pro sebe vyjimku!

0 0
možnosti

To se má celý senát zabývat a trávit cenný čas a neplodnou diskuzí tímto nesmyslem? To senát nemá nic důležitějšího na práci než posuzovat nebo diskutovat zjevný nesmysl? Nechci platit ze svých daní jednání a diskuze celého senátu o takovém nesmyslném návrhu.

1 2
možnosti

Coby hnidopich si dovolím jen jednu technickou poznámku vůči titulku - on nehodlá navrhnout absoutní zákaz cigaret, ale tabáku, a to je setsakramentský rozdíl...;-)

1 0
možnosti

P72e60t40r 38B20r91o24d16a

28. 9. 2016 8:31

Hlavě se jedná o srandu a není to myšleno vážně. Jen chce ukázat na pokrytectví a absurdnost tažení proti kouření. Jelikož kouření jim smrdí ale peníze z něj ne...

7 0
možnosti

P69e91t83r 51B46r42o87d32a

27. 9. 2016 10:03

Jinak v jednom městě zakázali hazard a chybějící peníze v rozpočtu musí zaplatit obyvatelé jelikož jim zvedli o 100% domovní daň. Tady by to nebylo jiné s těmi penězi počítají. Co se týče kouření a zdravotní náklady tak jsou to jen kecy v kleci. Kouření jistě není zdravá věc. Ale studie a vědecké názory jsou tak diametrálně odlišné že jim jde jen stěží věřit. Je to jako s mlékem v pondělí vám řeknou že je škodlivé a ve středu že zdraví prospěšné. Každá činnost lidského bytí a chování nějakým způsobem ovlivňuje následnou zdravotní péči. Hornictví, těžký průmysl kde v hutích dýcháte kovový prach ale i automobilizmus topení v rodinných domcích. Ne jen to sportovci dříve či později skončí s umělými klouby, obézní lidé co se přejídají nebo žijí nezdravě skončí taktéž v nemocnicích. Alkoholici jsou na tom ještě mnohem hůře Dlouhodobé nadužívání alkoholu nepoškozuje jen játra, ale způsobuje i poškození dalších orgánů a orgánových systémů, mezi něž patří například mozek a periferní nervy, srdce a dokonce pití ovlivňuje i vznik některých druhů rakovin.

Ano spousta lidí hned namítne . No jo ale pasivní kouření to je to co mi vadí ke všem těm nebezpečí spojené s alkoholismem či obezitou nebo sportem nebo životním prostředím přibude něco co nemohu ovlivnit. Hloupost. Můžete . Najděte si restauraci kde se nekouří a majitel měl tolik odvahy a udělal si nekuřáckou restauraci. Nebo stačí jít tam kde mají stavebně oddělené prostory účinnou ventilaci. A určitě se vám na zdraví žádným způsobem nepodepíše jeden den strávený ve společnosti kuřáka. V době obědů se nekouří nikde. A lepší zážitkové restaurace jsou nekuřácké všechny. Další věc je nechlastejte. Je to stejně nebezpečné jako kouření možní i víc než pasivní kouření či kouření jako takové. Já osobně nekouřím již 24 let a do hospody chodím jednou měsíčně posedět s přáteli. Když jdu na oběd vím že se tam nekouří. Tady totiž stojí proti sobě totiž nekuřák proti majiteli restaurace a to je špatně

4 3
možnosti

"Jinak v jednom městě zakázali hazard a chybějící peníze v rozpočtu musí zaplatit obyvatelé jelikož jim zvedli o 100% domovní daň. Tady by to nebylo jiné s těmi penězi počítají."

------

To je nesmysl. Zakáže-li hazard jedna obec, hazard se snadno přesune vedle. Zakáže-li se v zemi kouření, kuřáci se určitě neodstěhují do jiné země. Část jich kouřit přestane, část (podle mne menší) to bude dělat načerno. Každápadně stát své daně vybere, protože co kuřák neutratí za cigarety utratí za něco jiného, třeba chlast či benzín do auta, a to je taky zdaněný.

0 2
možnosti

Pan Kubera má pod čepicí, bude hezké vidět, kolik je mez našimi politiky fašistů, kteří budou zakazovat cokoliv, jen aby tím polechtali svá škodolibá a zbytnělá ega.

3 3
možnosti

P32e13t48r 35O12b38r81l27í10k

26. 9. 2016 23:17

No jo . Páni senátoři . Co výrok to perla.

4 0
možnosti

Ten demagog se 70 miliardami zapomnel na vysi vydaju za leceni nemoci spojene s kourenim. At uz aktivnim ale hlavne i tim pasivnim. A s tim spojeny vypadek prijmu tech nemocnych, kteri by v tu dobu normalne pracovali a odvadeli dan z prijmu!

7 5
možnosti

P81e93t15r 50J77a14r57o50š

26. 9. 2016 21:36

A muzete to vycislit, a hlavne tedy dolozit, ze slo o nemoc zpusobenou aktivnim, ci pasivnim kourenim? Velmi by me to zajimalo, ponevadz nato toto nepanuje jednotny nazor ani mezi odbroniky z rad lekaru.

6 1
možnosti

Normální je nekouřit! Z osobní zkušenosti vím,že jen psychicky slabí jedinci

nedokáží s kouřením přestat. Dnes již více jak deset let nekouřím a přitom to bylo nakonec docela snadné. Chce to jen vydržet a nebýt srab! Nejde o ušetřené peníze,

ba ani o to pomyslné zdraví,ale především o ten klidek a pohodu,že nemusím stále

přemýšlet zda mám cíga,záplky,či zapalovač funkční...

To vítěství nad tím,že mě ovládá hloupá cigareta - to je k nezaplacení!

Nemám rád zákazy,ale asi by bylo dobré,omezit kuřákům vstup na akce v uzavřených

prostorách, protože ač oni si to neuvědomují, tak smrdí tím kouřem na několik metrů!

3 1
možnosti

P10e69t90r 49J56a45r80o51š

26. 9. 2016 21:38

..a vy pak mate desnou touhu si zapalit zase taky. Jo to znam. Mam ve svem okoli hodne odnaucenych kuraku.

1 0
možnosti