Diskuze

Ať mi účetnictví spravuje stát, řekl v Rozstřelu podnikatel Gondek

Podnikatel Ivo Gondek, zakladatel sítě cukráren, kandiduje do Senátu ve volebním obvodu Ostrava za hnutí ANO. Jeho vizí je zjednodušení nadměrné administrativy za pomoci nových technologií. „Stát má dostatek údajů v elektronických databázích, ať mi udělá účetnictví a napíše mi jen, kolik mám zaplatit,“ řekl v pořadu Rozstřel.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AF

Za císaře pána se platila daň z obratu (tržeb) ve výši 2%.

Tím byly daňové závazky vypořádány.

0 0
možnosti
JN

Pan Ing. Ivo Gondek: Tajemník krajského výboru SSM ,člen KSČ, Absolvoval komunistické politické školy pro kádrové rezervy. Člen spolku který rozkradl majetek Krajského socialistického svazu mládeže. Několik jeho společností v insolvenci nebo v likvidaci. Sám zatížen několika exekucemi. Společnost Ollies mu nikdy nepatřila je napsaná na děti . A ten nám bude dávat rady .

4 0
možnosti
PK

Boj s byrokracii, je podobný jako boj Dona Quijote s větrnými mlýny.

Prostě chybí občanská společnost. Stát ovládají nové politické a byrokratické nomenklatury.

1 2
možnosti
TK

Samozřejmě, že by to měl na základě dat dělat stát. K tomu ještě zrušit hotové peníze a není co řešit. Odpadlo by ohromného papírování. Je tu ale dost lidí, kterým by se takové koukání pod prsty nelíbilo. :-P

1 2
možnosti
JK

To by mě zajímalo, co pan podnikatel dělá v hnutí ANO, které dělá naprostý opak toho co by chtěl aby bylo "normální":-P

1 0
možnosti
LN

No, podle rejstriku mu nikdy (ani pri zakladani) zadna firma se jmenem Ollies nepatrila. Vzdy je to psane na jeho deti. Ze by si vzal priklad od bosse?

Leda by uz byla zlikvidovana. Ze by ony dluhy o kterych se pise v prispevcich nize?

4 1
možnosti
ŠF

Chci snížit byrokracii, ale státní buzerace zavedená Vůdcem (EET, kontrolní hlášení, rozšířená daňová evidence k DPH, udávání přes Účtenkovku a následné mnohahodinové kontroly kvůli časovému rozdílu jedné vteřiny, ...) jsou v pořádku a nic bych na nich neměnil!

Podpis: Váš kandidát ANO, na kterého má zřejmě Bureš taky nějakou složku.

7 0
možnosti
JH

Mýlíte se. Účtenkovka byrokracii fakt nezvyšuje. Naopak, výrazně šetří náklady na kontrolory a běží v podstatě automaticky :-)

0 2
možnosti
JH

Souhlas! Tohle říkám od začátku EET. Jsem pro, ale když stát ty údaje automaticky má, mohl by lidem vypočítat daně. Byť tedy spíše drobným podnikatelům, jeho podnik už je asi dost velký a složitější (odpisy apod.)

Podle tržeb, typu podnikání, lokality a porovnáním s ostatními podobnými podniky by podnikateli přišel papír od FU: nabízíme vám daň XYZ Kč, když jí do 30 dnů uhradíte, jsme si kvit, žádné účetnictví, žádné kontroly, žádná rizika.

Když jí neuhradíte, bereme to tak, že chcete dál normálně podávat daňové přiznání, vést účetnictví atd. jako normálně. Přejeme hezký den, váš FU.

10 1
možnosti
JH

Podotýkám, že ta daň by byla rozumným způsobem snížená proti "běžné", aby to motivovalo i vyjadřovalo úsporu státu na úřednících.

1 0
možnosti
AK

A65n14d38r90e46j 33K80r18á29l

29. 8. 2018 13:19

Pane jo, to bude daňová revoluce!

Budou se platit daně z tržeb!

;-D

3 0
možnosti
FF

To víte odborník z ANOfertu, maká na tom a s našima klečí

3 0
možnosti