Diskuze

Kutnarová: Mrzí mě veřejné narážky, že ženy naplňuje jen vaření a uklízení

Je oddaná práci, pracuje na dovolené a účtováním faktur si takzvaně čistí hlavu. Spolumajitelka Stavebnin DEK Petra Kutnarová je podle letošního žebříčku Forbesu desátou nejvlivnější Češkou. „V našem politickém systému se o rovné příležitosti pro ženy hovořit nedá. Jsem pro uzákonění pozitivní diskriminace žen v parlamentu," říká mimo jiné v rozhovoru pro seriál iDNES.cz Inspirativní ženy.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AL

Terka Vlčková že by se nám provdala za pana Wasserbauera?

0 0
možnosti
SS

Prakticky na každou skupinu lze najít nějaké spojení. Třebaže chlapi myslí jen na jedno. Není to tak úplně pravda, ale dost ji vystihuje ;-)

0 0
možnosti
RB

Ok. Ale proč ten článek tady furt straší mezi první cca 10 nových článků?

2 0
možnosti
JH

Je prostě obdivuhodná a nenahraditelná.

0 0
možnosti
VM

No a co? Mě taky naplňuje vaření a uklízení. Akorát ne "jen". A věřím, že mnohé ženy to mají podobné.

1 0
možnosti
MP

Velmi inspirativni dama. A velmi vzdelana, erudovana a v podstate vetsina clanku, pojednavajici o stavebnictvi, zajimava. Pouze nemohu souhlasit, podle meho nazoru, s prehnanym feminismem. Pani si vybrala, ze bude budovat karieru, to je v poradku, dokonce, pokud jsem vycetl, to umela dat do souladu s rodinnym zivotem a tak je to v poradku. Ja jsem ve svem profesnim zivote vedl jednani s mnoha zenami ve vysokych firemnich funkcich a mohu rict, omlouvam se za ten vyraz, "byly tvrdejsi, nez chlapi". Ja podporuji vetsi emancipaci zen, ale nema to byt formou kvot. Zena si musi vybrat sama, stejne jako muz, jakou v roli ve svem zivote chce hrat, podle toho si najit partnera/ku. A myslim, jak to pani Kutnarova uvadi, ze drtiva vetsina muzu dnes nezastava nazor, ze zenu naplnuje jen vareni a uklizeni.

1 1
možnosti

život není od toho, aby jsme se pořád honili za vlastním ocasem jako ti psy. Co je na karierismu inspirujícího? vše je něco za něco...následky a příčiny. Co po těch lidech zůstává a co si vezmou jednou do "penálu". Žijem složitě a dost pitomě.

2 0
možnosti
Foto

Paní navrhuje diskriminovat část občanů! To není nic hezkého. :-/

4 0
možnosti
PB

P23e28t47r 39B43u15r77i87a62n

21. 8. 2021 10:46

Paní píše o diskriminaci žen, se kterou se prý nikdy nesetkala a naopak potvrzuje, že i na typicky mužských pozicích (stavařina) pracuje velké množství profesionálních žen. A názor, že: každodenní narážky ve veřejném prostoru typu, že všechny ženy naplňuje vaření a uklízení...zase já slyším poprvé. Divné na něco, co se prý prezentuje každodenně.

Tedy celý článek o diskriminaci žen stojí na tom, že ženy u nás diskriminovány nejsou a na jitrnici, jakou svět neviděl.

6 0
možnosti
MU

Ja to neslysel nikdy.

Ze nekdo rekl, ze zenska patri k plotne, to jsem slysel. Ale ze by nekdo tvrdil, ze je to naplnuje, to fakt ne.

2 0
možnosti
FE

Ženy může naplňovat totéž, co muže, ale pokud navíc umí vařit a nevadí jí uklízení, je to skvělá žena

1 0
možnosti
JP

Některé ženy se nehodí ani k té plotně. Jsou prostě různých charakterů a povah, stejně jako muži.

Tuto bych ale nerad viděl v parlamentu. za toto: "Jsem pro uzákonění pozitivní diskriminace žen v parlamentu" bych byl raději, kdyby si dělala jen svůj byznys nebo se naučila vařit.

3 0
možnosti