Diskuze

Finanční kondici tají pět firem z šesti, stát tratí až stovky miliard

Informační povinnost loni nesplnilo 84 procent českých firem. Další společnosti údaje o svých financích zkreslují. Získávají tak výhodu nad těmi, kteří zákon dodržují. Stát by hříšníky mohl pokutovat, často to ale nedělá. Co hůř, úřady nezřídka dávají firmám, které na paragrafy nehledí, další zakázky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Inu, nemáme už dvojí, ale mnohonásobný metr pro výklad a uplatnění zákonů. A vy, pitomečci, co máte úctu k zákonu, pracujete a platíte daně, držte ústa a krok. To je to, co nám chce stát říci. Hnus!

0 0
možnosti
PH

P61a78v58e20l 84H41r70a31c16h

16. 8. 2018 10:36

Všeci kradnů .... no .. něco na tom asi bude ...

0 0
možnosti
MV

Ten článek je na iDnes proto, abychom se nedivili, až začne zaklekávání? A co Agrofert, který bere 3x takové dotace, než zaplatí na daních, to státu nevadí? Na ten se nezaklekne?

2 0
možnosti

takže kdyžAgrofert bere dotace, na které má nárok každý, kdo splní podmínky, tak je to důvod pro porušování zákona jiných ?

0 0
možnosti

Stačilo by dát minimální pokutu a hned by se zalepil schodek

0 1
možnosti
JE

Každá standardní firma ročně uzavírá účetnictví. To, že doklady, které má k dispozici nezašle rejstříkovému soudu je jen jeji šlendrián, nebo úmysl skrýt ekonomiku firmy. Že to soudy tolerují a nepokutují je okrádání státu o miliardy.

A nápad vymazat firmu bez likvidace po dvojím nezaslání dokumentů, je doslova zločinný. Všechny firmy podvodné, zadlužené, vytunelované, nastrčené, zkrachovalé... se na takovou možnost, doslova třesou. Ideál k tomu jak se vyvázat ze všech závazků, dluhů, povinností....

4 1
možnosti

zločin to není. POkud není firma schopna plnit jednoduché povinnosti, jak pak může zvládat ty mnohem složitější ?

0 0
možnosti
PT

P77e36t56r 56T33y89č59k67a

15. 8. 2018 20:21

Já jsem to teď zjišťoval a pochopil jsem to tak, že pokutovat může až za neuposlechnutí výzvy.

0 0
možnosti

pokuty by měly jít automaticky, pokud neuveřejní. Naco další papírování

0 0
možnosti
AC

Tak se mi zdá, že stát si nenechal na horší časy, protože ví, že si to vybere na "pokutách" a nedivil bych se kdyby tento článek vznikl na žádost odněkud shora aby se na "pokuty" připravilo podhoubí. Tohle je teprv účelovka! Jednu polovinu okrademe jakýmikoliv nástroji abychom druhou mohli nakrmit.

4 0
možnosti
PK

Požadavky na zveřejňování by se měly upravit. Jsou zbytečně rozsáhlé. A z mých opravdu velkých zkušeností, daleko častěji nezveřejňují společnosti, které dosahují dobrých čísel. A to pro to, že se stávají z pohledu obchodních partnerů a také zaměstnanců vydíratelné. Cože? Proč mi nemůžete přidat, když máte takové zisky? Cože s takovou marží chcete ještě slevu? Cože? S vaším ziskem nám neposkytnete slevu? Atd...

9 2
možnosti
IH

I53r63e25n10a 13H48r33u65b65á

15. 8. 2018 22:23

Přesně z těchto důvodů nezverejnujeme. Plus zavistivi sousedé

3 1
možnosti
RM

Pokud je státní rozpočet založen na příjmu z pokut tak by měl ministr financí okamžitě rezignovat pro neschopnost. Navíc ta pokuta nedává smysl, když za ty prachy stát stejně koupí nějakou blbost a firma nebude mít peníze na užitečné věci. Takže zákon upravit tak, aby firma neměla problém s jeho dodržováním a stát mohl propustit přebytečné úředníky čímž ušetří a už nebude potřebovat ty pokuty.

2 0
možnosti

samozřejmě pokuta smysl má. Účelem je ochrana obchodních partnerů, kteří se mohou podívat, jak jejich odběratel je na to finančně, zda hrozí neplacení atd.

0 0
možnosti
MS

M51a21r80e19k 12S63a86j59d76a

15. 8. 2018 19:01

Jsou staty, kde jsou tyto informace standardne (a hlavne i realne) pristupne. Jestli to je/neni dobre, to je na diskusi, alse pokud to firmy zverejnovat dle zakona musi, tak proste musi. Tecka - stat by mel konat!

2 0
možnosti