Hurá do armády!

  • 3
Musím se přiznat, že v naší zemi neznám téměř žádnou ženu a minimum mužů, kteří by svůj život zasvětili armádě. A právě takového mladíka jsem v poslední srpnový den tohoto roku potkala při mé cestě vlakem z Prahy do Ostravy.

 

Byl to takový ten typický mladík, o kterém bych si nikdy nemyslela, že právě on by si přál být profesionálním vojákem. Cestou si četl knížku o řádu Templářů a něco si zapisoval do notýsku. Psal si  básničku.A já jsem časem zjistila, že hrál v divadle a přečetl tolik knih, o kterých se nezdá průměrnému Čechovi. Byl to letecký mechanik snící o kariéře v armádě a právě vykonávající tří měsíční povinnou vojenskou službu. 

Dokonale mě okouzlil! Dokázal mi změnit názor na dnešní armádu a já pochopila, že vojáci nejsou „chlapi ze železa“, ale jsou to také ti, jenž mají své sny a touhy a také ti, kteří píší básničky a armádu berou jako poslaní. Žije s takovou lehkostí a pohodou!

Tak hurá do armády! Je v ní budoucnost!


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video