Diskuze

Hranice mezi gymnáziem a průmyslovkou může být křehká

Přinutit líné, ale chytré dítě k učení a podat přihlášku na gymnázium? Nebo ho přihlásit na jiný typ střední školy, kde by studium zvládalo bez větší námahy? Pokud nemáte v rodině jasno a zastáváte opačné postoje, ještě přihlášku nevyplňujte a zvažte, jaký dopad může vaše rozhodnutí mít.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ML

Mar__tanka

29. 1. 2007 12:47
rozpor

znám to z vlastní zkušenosti, gympl je výborná škola, pokud se člověk dostane dál na vejšku, jinak je to škola na prd....

ale zase na druhou stranu ( také z vlastní zkušenosti) musím říct, že na gymplu, hlavně na osmiletém děcka tolik nezvlčí, protože

1)už od dvanácti jsou na šlole s maturanty (mají dobrý vzor)- a nechovají se jako polobozi v devítce na ZŠ

2)učitelé na gymplu se k žákům chovají jako rovní k rovným, vykají jim, takže mají jistý pocit "dospělosti" a nemají pak potřebu dělat kravinky, aby si jich někdo všiml.

takže na jednu stranu je to škola na prd ( co se týče všeobecné použitelnosti), na druhou z gymplu vylezají víceméně slušní a pohodoví lidi ;-)

0 0
možnosti
TF

creeters

29. 1. 2007 16:48
Re: rozpor

Naprosto souhlasim, ale co si budeme nalhavat. Muze z tebe byt super pohodevej clovicek, ale pokud si nebudes umet dupnout, tak to je spatny :o).

Ale kdyz se nad tim clovek zamysli ... proc vlastne chodim/e do skoly. Tak to mas hlavne kvuli znalostem a co nejlepsi moznosti uplatneni dal v zivote. A je jedno jestli se jedna o stredni nebo vysokou skolu ... to je ucelem skoly - vychovavat lidi, kteri budou pracovat na urcitych mistech s urcitou skupinou lidi nebo urcitymi technologiemi.

Ono co pises v bodu 1 - oni tyhle lidi, co jdou na gympl uz drive, tak jsou vysmaty, jelikoz maj jasny, ze budou mit moznost dostat se na te skole az k maturite ... kdyz jdes dneska do 9. tridy, tak mas pouze jednu moznost prihlasky a navic ani tak neni jiste, ze te ta dana skola vezme. Pernamentni nejistota. :-(

0 0
možnosti
VV

stryga

25. 1. 2007 8:10
Gymnázium není výhra

Hlavně pozor na to, na JAKÉ gymnázium. Někdy je totiž obchodka nebo průmyslovka mnohem lepší školou...budete-li např. chodit na dobrou obchodku a pak se přihlásíte na ekonomku, máte mnohem větší šanci se tam dostat než člověk s průměrným gymplem....vlastní zkušenost.  Někteří profesoři a řiditelé u nás by zkrátka potřebovali nakopat (Y)

0 0
možnosti