Honička skončila smrtí opilého řidiče

  • 1
Praha - Zběsilá jízda skončila okolo půl druhé v noci ze čtvrtka na pátek smrtí opilého řidiče. Podezřelého chování řidiče bílého audi si všimli policisté na křižovatce ulic Mladoboleslavská a Hůlkova v Praze 9 a vydali se za neosvětleným autem, které pravidelně vjíždělo do protisměru. Po opakovaných pokusech řidiče zastavit, se to podařilo až na křižovatce Čakovické a Prosecké ulice. Po pozitivní dechové zkoušce řidič policistům ujel a po honičce vážně havaroval u trojského mostu. Nehodu nepřežil.

"Řidič řiznal, že něco málo vypil na podnikové oslavě a že samozřejmě s policisty pojede na služebnu, ale nejprve si musí vzít z vozidla další osobní věci," popisuje okolnosti řidičova úprku policejní mluvčí Iva Knolová. Policistu, který jej doprovázel však napadl a jeho pádu využil k nasednutí do auta a okoamžitému odjezdu.

Po honičce, při které opilý řidič nerespektoval semafory a několikrát ohrozil auta v protisměru, nezvládl za železničním mostem v Troji řízení a najel částečně do levého jízdního pruhu. Tam strhl řízení doprava, aby nenarazil do dělícího pásu a dál pokračoval rovně přímo na pravý obrubník vozovky.

"Vozidlo narazilo přední částí do obrubníku, poté se zadní část vozu vymrštila, vozidlo se ve vzduchu třikrát otočilo  a  dopadlo asi padesát metrů od obrubníku na střechu, kde se zaklínilo se mezi stromy," uvedla Knolová.

Policisté na místě konstatovali smrt řidiče, jehož tělo museli vyprostit hasiči.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video