Hon na bin Ladina

  • 16
Fakt, že se ve čtvrtek 20.ledna chystá ve Washingtonu (pro nepříliš zběhlé v zeměpise uveďme, že jde o hlavní město jednoho ze států americké unie) slavnostní inaugurace staronového prezidenta George Bushe jr., ví i u nás patrně většina respondentů. Alespoň to vyplývá z nejnovějšího průzkumu agentury SC & C na téma "Akční slevy v českých supermarketech a svět".

To je zřejmé. Méně známým faktem už je, že sám prezident Bush chystá na slavnostní premiéru svého opakovaného uvedení do úřadu hned několik překvapení. Tím patrně největším (alespoň z globálního geopolitického hlediska) bude nepochybně změna jeho image a s tím spojená taktéž změna prezidentovy visage.

Bush se totiž představí v přestrojení a temně černým plnovousem. Nicméně barva jeho plnovousu bude podle podle některých zlých jazyků výsledkem práce vizážistů a podle jiných zase dílem trikových specialistů z proslulé Lucasovy dílny ILM. Co však vede prezidenta k takovému kroku? Není to jen snaha zalíbit se módním trendům či dokonce antilobistům žiletkového koncernu.

Podle autora tohoto článku a 10 z 9 nezávislých pražských astrologů je důvod nabíledni. Máme to ostatně ověřeno hned z několika dalších důvěryhodných zdrojů, z nichž jeden je dokonce blízký samotnému Davidu Copperfieldovi (U.S.patent nr.1003). Ale vraťme se k prezidentovi Bushovi a jeho velkému čtvrtečnímu dni. Prezident se totiž po velkolepém vítězném tažení v Iráku, sérii diplomatických výher na Středním východě a geniálním tahu na Aljašce (kde prosadil zákaz lovu ledních medvědů lovci v období páření) rozhodl k radikálnímu tahu, nazývanému  v politické hantýrce též Konečný řez (The Final Cut).

V souvislosti s drtivým vítězstvím na všech frontách v Afgánistánu je mu totiž i přes tyto nesporné úspěchy dodnes vytýkáno několika nezodpovědnými a hlavně zmatenými jedinci to, že nedokázal dopadnout (laicky řečeno zlikvidovat) hlavního iniciátora terioristických ´utoků z 11.září 2001 jistého Usámu Bin Ládina známého též pod k´odovým označením UBL. A George Bush se prostě coby perfekcionalista rozhodl definitivně zvítězit i na této frontě. S tím úzce souvisí též změna jeho image a visage.  

Bush, jeho stodvacetičlenný tým prezidentských poradců, početné příbuzenstvo nové šéfky rezortu Ministerstva zahraničí Condoleezy Riceové a zbrusu nový šéf CIA, kterého z pochopitelných důvodů nemůžeme jmenovat, vymysleli takřka dokonalý plán. Není přitom žádným tajemstvím, že v tvořivé činnosti se nejvíce angažoval právě nový šéf tajné služby, který se dostal na výsluní v rámci její reorganizace patrně díky svým předchozím zkušenostem v CIA na pozici šéfa tiskového odboru, odpovědného za odesílání pošty a účetnictví.

První muž CIA a prezident Bush se prostě shlédli ve filmu Hon na ˇSakala s Benem Kingsleym, kde k dopadení jiného světoznámého teroristy Carlose - ˇSakala měl přispět Carlosův dvojník. Ten stejně jako Bushův plnovous byl sice vytvořen uměle, ale svému účelu to posloužilo dokonale. Dodejme tedy ještě, že Bush vystoupí na své inauguraci též v bílém hábitu a turbanu od Armaniho. Možná přijde i Bin Ládin...

 

 

 

 

 


 


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video