Diskuze

HN: Antimonopolní úřad je kvůli Kaplického knihovně pod tlakem ministerstva kultury

Šéf antimonopolního úřadu Martin Pecina je podle Hospodářských novin pod velkým tlakem, aby neposvětil stavbu Kaplického knihovny v Praze na Letné. Nátlak na něj měl vyvíjet náměstek ministra kultury František Mikeš. Ten nařčení odmítá.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KU

ikiki

15. 4. 2008 15:37
Soutěž byla špatně připravená

Málo se bohužel mluví o tom, že původ všech obtíží je ve špatně připravené soutěži. Soutěž připravila Národní knihovna a její ředitel pan Ježek. Jak se ukazuje, nepřipravili ji dobře. 1. do toho neměli jít sami, u tak velké stavby mělo soutěž vypisovat i město Praha a Ministerstvo kultury. Ti by pak od jejích výsledků mohli těžko couvnout. 2. Mezinárodní soutěží se snažili objeít spolupráci s Českou komorou architektů, jejíž soutěžní řády jsou v našem právním systému zakotvené a nebyly by pak otázky na Úřad pro hospodářskou soutěž. 3. Samotné podmínky soutěže byly špatně formulované, protože bylo obtížné je úplně naplnit. To vyvolalo protesty soutěžících kvůli nefér soutěži.

Hlavní odpovědnost nese podle mě pan Ježek, který by si měl přiznat chyby a pokusit se je napravit.

[odpovez]',document.article_comment__thread_5);%20dst.value='1';%20document.article_comment__thread_5.submit();]Reagovat  

0 0
možnosti
E

eliova

16. 4. 2008 14:44
Re: Soutěž byla špatně připravená

PO BITĚ JE KAŽDÝ GENERÁL.

0 0
možnosti