Ilustrační snímek

Ilustrační fotografie - Těhotenství, porod, těhotná žena, rodička | foto: Profimedia.cz

GLOSA: Těhotné si už utahovat opasky nemusí

  • 195
Maminky si opasek kolem těhotného bříška už utahovat nebudou. Sněmovna jim dnes vrátí, je to téměř jisté, mateřskou na původní úroveň. Bude to sice stát miliardu a půl, kterou zaplatíme z vypůjčených peněz, ale nakonec to není tak hrozné.

Zadlužená státní kasa se zrovna kvůli maminkám nezhroutí, možná se ta "jejich" půldruhá miliarda vyškrabe ze dna erárních šuplíčků.

Ale podstatnější je jiné. Pokud by se peníze maminkám nevrátily na původní, předbalíčkovskou úroveň, nastala by absurdní situace: maminky by patřily k těm už téměř "vyhynulým tvorům" (omlouvám se za výraz), na nichž zadlužený stát ušetřil.

Poté, co levice z Janotova úsporného balíčku už vyreklamovala státní zaměstnance, poté, co si někteří státní zástupci a možná i soudci hodlají svůj původní neseškrtaný plat vysoudit zpět, úspory na maminkách zůstaly trčet jako velký vykřičník blamáže a populismu politiků.

Když si neutahují opasky státní úředníci, policisté, hasiči, učitelé... proč by zrovna na ženách v nejzranitelnějším období jejich života měl stát demonstrovat vůli šetřit?!

Teď už je Janotův balíček beztak na cimprcampr, zbyly zvýšené daně. A přání, aby ta miminka jednou nemusela z našich dluhů splácet víc než jen ten "svůj" příspěvek do kolíbky.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video