Petr Pavel | foto: Anna Boháčová, MAFRA

Boj za svobodu vraždu neomlouvá. Mašíny bych nevyznamenal, říká generál Pavel

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Prezidentský kandidát Petr Pavel by v případě volebního vítězství nevyznamenal bratry Mašíny. „Nemohu se smířit s tím, že zabili policejního strážmistra Honzátka, který byl omámen a nekladl jim odpor,“ říká Pavel v rozhovoru pro MF DNES.

Dlouhodobě spolu s Andrejem Babišem vévodíte prezidentským průzkumům. Zatímco on v nich vyhrává první kolo, vy s náskokem to druhé. Necítíte se kvůli tomu pod tlakem, že vás to staví do role favorita?
Ten tlak je dán spíš zájmem médií a očekáváním veřejnosti. Ale nenechávám se tím moc ovlivňovat. Průzkumy beru s velkou pokorou a odstupem. Za půl roku se toho ještě může hodně změnit. Na jednu stranu je to příjemné, ale na druhou to vytváří určitá očekávání a já bych velmi nerad zklamal ty, kteří mi věří. Ostatně, čas teprve vše ukáže.

Rusko bude postupem času slábnout. Nemá žádné spojence, kteří by mu v jeho agresivní válce chtěli pomáhat. Pokud budou navíc dál trvat sankce, nedokáže ani obnovovat zničenou vojenskou techniku.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video