Diskuze

Ještě to bude kostrbaté. Premiér seznal, že to Válek nebere vážně, říká Kubek

Premiér Petr Fiala nabyl dojmu, že ministr zdravotnictví nebere situaci dostatečně vážně. Nic to ale nemění na tom, že lékaři začnou od 1. prosince protestovat. Jednání budou ještě kostrbatá, dohodu tak rychle nejde podepsat, říká prezident České lékařské komory Milan Kubek.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

Něco málo z reálných dat. Česko platí na zdravotnictví 9,7% HDP, což je druhé nejvyšší číslo v Evropě, hned po Rakousku. Průměr v Unii je 8%.

Česko má 426 lékařů na 100 000 obyvatel, průměr Unie je 406.

Z toho plyne, že zdravotnictví je neefektivní. Doktorům je třeba přitáhnout řádně otěže (údajná práce v nemocnici a vedle toho provozování ordinací atd), činit je zodpovědnými za zbytečná vyšetření, pohotovost za 300 Kč, vstup za 100 Kč, platby i za příchod k specialistovi (zdravotnictví nemůže být samoška zdarma), platit hotelové služby v nemocnicích.

Mimochodem, když teď slyším požadavek, že doktoři chtějí jednotné tarifní platy. Před cca 15 lety se zuby, nehty tomu bránili. Prostě jak se co hodí.

0 0
možnosti
Foto

Vystudování 1 doktora stojí státní kasu ca 5 milionů CZK. Ať si to tedy zaplatí anebo deset let budou sloužit tam, kde je to třeba.

3 1
možnosti
MK

Nebude jednání pana ministra dáno tím, že je lékař a tedy člověka, který zná skutečný stav a nenechá se oblbnout lékařskými odboráři a aktivisty?

0 0
možnosti
MK

Celej tenhle spor je neuveritelna saskarna. Prescasy ktere to odstartovali je nikdo nenutil slouzit, penize ktere jim valek sehnal byly smesne malo, Fiala prihodi neco pres mld a najednou to staci a ve finale uvidite to omezovani pece protoze lekari nebudou ochotni delat prescasy stejne, v cele toho celyho Kubek kterej je za tuhle situaci jako jedinej z akteru zodpovednej protoze byl u vseho co vedlo k soucasnemu stavu narozdil od vsech ostatnich. Jakmile projde Valek s rusenim nemocnic to bude zase revu, jakakoliv reforma je dle meho nazoru se soucasnym osazenstvem nemozna.

4 3
možnosti
MV

Pokud mají ve smlouvě cca 400 přesčasů tak dostanou službu a musí sloužit a logicky když fond docerpali a stát jim chtěl zvednout přesčasy na 800 cca tak už to bylo za hranou

3 1
možnosti
MJ

Kašpar Kubek. Absolutně nedůvěryhodný člověk a ostuda lékařů.

12 8
možnosti
VT

Umí si někdo představit, že Válek bude pokračovat nebo projeví nějakou základní sebereflexi?

12 1
možnosti