ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Energetická firma dluží na přeplatcích desítky tisíc. Úřady mají svázané ruce

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Stovky naštvaných zákazníků má za sebou podnikání společnosti Elgas Energy. Mnohým totiž dluží na přeplatcích často i desítky tisíc korun. A vymoci je? Velmi obtížný a někdy až neřešitelný úkol. Úřady o problémech společnosti vědí už měsíce, přesto stížností přibývá, protože mají svázané ruce. Firma navíc nekomunikuje a v zapsaném sídle ji nikdo neviděl roky.

„Je to bezmála sedmnáct tisíc korun,“ pročítá Helena Suková své vyúčtování za elektřinu z posledního roku, které skončilo přeplatkem, který téměř půl roku neviděla. „Jsem z toho už opravdu zoufalá. Vyúčtování bylo v srpnu a teď máte listopad,“ popisuje peripetie s dodavatelem, kterému, jak říká, spadla do klína bez svého souhlasu.

„Původně jsem byla u Strong Energy, pak mi přišel dopis, že nás přebírá Elgas. To bylo loni, nikdo se mě na nic neptal,“ vysvětluje.

Když tam měla sestra nedoplatek, hned jí vyhrožovali exekucí. Pak se zjistilo, že nezapočítali sociální příspěvek, načež z toho byl přeplatek. To už se ale neozval nikdo.

Helena Sukovázákaznice Elgas Energy

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video