Diskuze

Úrazů na elektrokolech skokově přibylo, poslanci chtějí nařídit helmy

S rostoucí oblibou elektrokol se zvedá i jejich podíl na nehodách cyklistů, figurují už ve třetině smrtelných úrazů. Kvůli možnostem, jež kola s motorkem nabízejí, se přitom mění profil obětí – jedná se častěji o starší lidi, kteří mají nehodu ve větší rychlosti a obtížnějším terénu. Záchranáři také vyjíždějí k lidem, kterým se uprostřed kopců vybila baterie a oni nejsou schopni jet dál.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J89i14r19k50a 16H90o17n64c45ů

12. 7. 2021 12:41

No jo, moudří poslanci by zase chtěli nařizovat... A to počet mrtvých cyklistů od roku 2017 klesl.

0 0
možnosti
MK

Sportovci na elektrokole - oxymoron ;-D

0 3
možnosti
Foto

Asi jste mladý a zdravý, případně jste hodně vysportovaný senior. Až vám ale bude o třicet let víc než teď a už ty hory na kole nedáte, budete nadávat na společnost, nebo si pořídíte elektrokolo a do těch hor si opět vyšlápnete? Elektrokolo není motorka, šlapat budete muset, jinak vás to nepoveze nikam, leda s kopce.

I jízda na elektrokole je sport, venkoncem mezi sport jsou řazeny i šachy; kolik máte ELO, sportovče?

1 0
možnosti
LV

Je mne 35 a myslím, že už to bez té helmy do konce života doklepu. NIKDY si helmu nevezmu. Ať si trhnou. To raději 2x za sezonu sáhnu do peněženky (když bude smůla).

5 3
možnosti

a můžu se zeptat proč ? .. já na kole občas hlavou trefím nějakou haluz a jsem fakt rád, že ji mám ... proto bych chtěl znát důvod takového razantního odporu ?

3 0
možnosti
Foto

Mě dostalo, že se jim vybije baterka a volají záchranáře! Vem elektrokolo do teplejch a dojdi to hlupáku! Doufám, že jim to horská služba naúčtuje! Na auto a motorku platíte povinné ručení a na kola s motorem se platit nemusí?! To je nějaký divný. O helmě bych na kole obecně nediskutoval. Neuvěřitelně šetří lidské zdroje. Alespoň jdou dospělí příkladem dětem. Manželka mela taky kecy, že v tom vypadá blbě a že jí to nesluší. Koukal jsem na ní jestli se nezbláznila - jde tu o zdraví a o život když ne o tvůj tak našich dětí aby si z tebe vzali příklad a viděli, že vizáž není na prvním místě, ale ochrana zdraví.

4 2
možnosti
Foto

J62i79r32k17a 86H95o82n72c63ů

12. 7. 2021 12:42

Možná by měly děti nosit přilbu už na tříkolce.

1 0
možnosti
MN

Na kolo, zejména do terénu, si nevezme helmu jenom blbec a ty elektro nesmysly by měli minimálně v horách zakázat. Kdo nemá natrénováno a naježděno, nemá v horách na kole co dělat. Píšu na KOLE, na motorce už vůbec ne. A volat HS kvůli tomu, že někomu v kopci došla baterka, je totální vrchol. Být těmi zasahujícími záchranáři, tak toho dotyčného pošlu tam, kde slunce nesvítí. Ať si to kolo zamkne k nejbližšímu stromu a pošle pro něj třeba někoho z rodiny ... Když vidím ty šašky, jak se tou motorkou nechávají vyvézt do kopce, na který by stěží vyšli i pěšky a tváří se u toho, jak Nino Schurter po zisku zlaté medaile na OH a pak ten kopec sjíždějí padesátkou s tím, že tu motorku vůbec nemají v rukách a jsou v podstatě neustále na hraně pádu, tak bych vypouštěl ventilky jak Somr ve Slavnostech sněženek ...

9 5
možnosti
Foto

J57i35r30k13a 85H28o48n19c89ů

12. 7. 2021 12:45

To je k vzteku, že? Ti zatracení důchodci do kopce ujedou i Vám, který máte poctivě natrénováno...

1 0
možnosti
AK

Proč něco nařizovat? Každý je přeci nejchytřejší, všichni všechno vědí nejlíp , ostatní jsou blbci a nařízení jsou na to, aby se obcházela. Takže kola bez helmy, ale při úraze plná úhrada léčení.

1 2
možnosti
PR

To jsem netušil. že když mi v autě dojde nafta, můžu si bezplatně zavolat horskou službu. Zatím si na takové případy platm službu asistenční, i když jsem ji zatím z těchto důvodů nepotřeboval. Je nějaký důvod, proč by to baterkáři měli dělat jinak?

Mimochodem, např. v Rakousku je záchranná služba bezplatná jen v místech, kam může po silnici dojet sanitka, proto je tam tak rozšířené pojištění od Alpenverein.

2 0
možnosti
DD

Poslanců, senátorů a zastupitelů je zbytečně moc.

Pak vymýšlejí nesmysly.

3 4
možnosti
KL

Helmy tu měly být od počátku pro všechny, tak jak tomu je na hodně místech v zahraničí a nemusely tu být debaty ve stylu - já jí nosit nebudu.

8 7
možnosti
JK

Na hodně místt v zahraničí není povinná přilba. A světe zboř se, ani zimní pneumatiky na autě.

To jen u nás podléhají poslanci různým lobby a schvalují to co lobbisti chtějí. Rv

3 1
možnosti
MP

No aby nebylo tolik úrazů, to jsou ti ,, covidoví ,, cyklisté kteří celej život chodí pěšky,nebo si vozu p... l v autě a pak místo když už normálního kola si koupí rovnou elektro. Ani sedět to na tom neumí a myslí si to že cesty patří jen jim. Vidím to denně, když mě predjíždí a vidím to na ksichtě, jak se smějou do očí.....

5 2
možnosti
JS

no a? i to je lepší, než sedět na gauči a teď si představte, že jsou takoví povaleči, kteří si to kolo ani nekoupí, ale mají třeba zapůjčení elektrokola v pobytovém balíčku vedle masáží a vířivky a jelikož to mají v ceně, tak toho využijí i když už pár let na kole ani neseděli, no prostě hrůza;-D;-)

3 1
možnosti