(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Jan Pešek, MF DNES

Při výbuchu transformátoru v Dubí se vážně zranili dva muži

  • 3
Dva pracovníci utrpěli v sobotu po poledni vážné zranění při výbuchu transformátoru v Dubí na Teplicku. Pravděpodobně nastal zkrat, řekla krajská policejní mluvčí Šárka Poláčková.

„Neštěstí se stalo kolem půl jedné odpoledne, když pracovníci prováděli standardní plánované práce,“ řekla iDNES.cz mluvčí Skupiny ČEZ pro severní Čechy Soňa Holingerová. 

„Dva muže jsme převezli do popáleninové centra fakultní nemocnice Královské Vinohrady. Oba muži utrpěli vážné poranění obličejů. Jeden byl transportován vrtulníkem a druhý sanitkou,“ dodal mluvčí krajské záchranné služby Prokop Voleník.

Zranění utrpěli muži při pracích na distribuční trafostanici, která není v majetku ČEZ.

„Na zařízení nízkého napětí došlo k úrazu elektrickým proudem, a to našeho pracovníka a pracovníka dodavatelské firmy,“ dodala Holingerová. Okolnosti neštěstí prošetřuje ČEZ i policie.

Dubí

Dubí

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video