Dobšičtí dostaví koupaliště

Znojmo - Dostavět koupaliště v Dobšicích na Znojemsku, jehož základy byly položeny již před třiceti lety, se rozhodli radní obce, která se v devadesátých letech odtrhla od Znojma. "Nebudeme již čekat na to, zda se bude stavět znojemské koupaliště," řekl místostarosta Dobšic a poslanec ČSSD Ladislav Skopal.
Výstavbu koupaliště ve Znojmě, které chce město vybudovat v bývalých kasárnách Louckého kláštera, provázejí protesty občanů. Někteří se totiž obávají, že stavba poškodí přírodu i klášter z roku 1190.

Pro záměr Dobšic postavit vlastní koupaliště má však vedení znojemské radnice pochopení. "Jejich snahu vybudovat vlastní koupaliště asi chápu, i když to vypadá trochu jako umíněnost," řekla místostarostka Znojma Marta Bajerová. Dobšické
koupaliště podle ní nemůže být konkurencí pro plánovaný znojemský
aquapark.

Dobšičtí chtějí do koupaliště investovat čtyřicet milionů korun z obecního rozpočtu. "Využijeme také peníze, které město získalo z prodeje akcií energetických společností, počítáme i s úvěrem," upřesnil Skopal. "Všechny pozemky, které s areálem souvisí, již patří obci," dodal.

V letošním roce chce radnice zajistit veškerou projektovou dokumentaci tak, aby se v příštím roce mohlo začít stavět. Pokud se mezitím podaří rozjet výstavbu aquaparku ve Znojmě, který by měl zabírat asi tři hektary, jsou v Dobšicích připraveni upustit od výstavby dalšího bazénu s tobogánem a rozšířit plánovaný autokemp.

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video