Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: MF DNES

Do konce týdne bude chladno. Teploty nad 20 stupňů přijdou za týden

  • 20
Meteorologové sice slíbili hezčí víkend, upřesněná předpověď ale žádné babí léto nepřinese. Do konce tohoto týdne u nás bude vládnout chladnější počasí, které ovlivňuje brázda nízkého tlaku vzduchu. Teplot nad 20 stupňů Celsia se dočkáme až v druhé polovině příštího týdne.

"Počátkem příštího týdne se bude brázda nízkého tlaku vzduchu ve vyšších vrstvách atmosféry vyplňovat a ustupovat k východu. Nad západní Evropou se poté prohloubí další brázda nízkého tlaku a s ní spojený frontální systém ovlivní počasí u nás pravděpodobně až příští pátek," informovala Milena Ferenbauerová z Českého hydrometeorologického ústavu.

V pátek má být přes den oblačno, místy přeháňky, zejména pak na horách. Přechodně se místy obloha promění na polojasnou. Nejvyšší teploty přes den vystoupají na 14 až 18 stupňů Celsia, na horách teploměry naměří 9 stupňů. V noci teploty klesnou na 9 až 5 stupňů Celsia. Vítr bude foukat slabý a proměnlivý.

V sobotu bude oblačno až polojasno, na většině území se objeví přeháňky. Teploty se budou přes den pohybovat od 14 do 18 stupňů. Vítr bude vát jen slabý.

V neděli meteorologové slibují polojasno, během dne oblačno, místy se objeví přeháňky a ojediněle i mlhy. "V noci na sobotu teploty klesnou na 7 až 3 stupně Celsia, přes den vystoupají na 14 až 18 stupňů. Vát bude mírný severovýchodní vítr o rychlosti 2 až 5 metrů za sekundu," dodala meteoroložka.

Podobné počasí u nás bude panovat i v pondělí. Obloha má být polojasná, během dne pak oblačná. Místy se opět vyskytnou přeháňky a ojediněle i mlhy. Teploty budou stejné jako v neděli, jen ráno se navíc mohou ojediněle objevit přízemní mrazíky.

Od úterý do pátku by se mělo počasí lepšit. Zpočátku bude polojasno až oblačno a místy budou lidi trápit přeháňky. Ve druhé polovině období se postupně objeví velká oblačnost, provázená občasným deštěm nebo přeháňkami, místy také bouřkami. Ráno se mohou opět ojediněle objevit mlhy.

Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 8 až 3 stupni Celsia, ojediněle se objeví přízemní mrazíky. Postupně se noční teploty zvednou na 13 až 8 stupňů. Přes den naměříme 14 až 19 stupňů Celsia, postupně bude mezi 19 až 24 stupni.

Předpověď počasí Aktuální předpověď počasí:
pocasi.idnes.cz
Předpověď počasí


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video