Čtenáři v Praze mají nový bezplatný deník 24 hodin. Ilustrační foto.

Čtenáři v Praze mají nový bezplatný deník 24 hodin. Ilustrační foto. | foto: MF DNES

Deník 24 hodin chce v Praze konkurovat Metru

  • 1
V Praze se objevil další bezplatný deník. Jmenuje se 24 hodin a začala ho vydávat společnost Ringier. Devatenáct stran nabízí kromě inzerce zpravodajství z hlavního města i celé republiky, ekonomiky, sportu a zahraničí. Ringier chce svým titulem konkurovat bezplatnému deníku Metro.

Podle dřívějších informací Ringieru je deník zaměřen především na mladší generaci. Tomu odpovídají i rubriky věnované společnosti, internetu a mobilním telefonům. Nechybí dvoustránkový servis kulturních tipů pro Prahu. Vedením redakce byli podle tiráže deníku pověřeni Michal Hrbek a Petr Kamenický.

Dosud jediným bezplatným deníkem v Praze a okolí byl list Metro, který patří pod švédskou skupinu MTG. Ta je od konce září i polovičním vlastníkem skupiny kolem televize Prima. - více zde

Každé vydání Metra četlo podle průzkumu Media projekt společností GfK a Median od dubna do září v průměru 158 tisíc čtenářů.

Ringier před nedávnem přišel s novým týdeníkem nazvaným Nedělní Sport. Společnost vydává deníky Blesk a Sport, týdeníky Reflex či ABC, titul Nedělní Blesk a další.

Zhruba před měsícem se na trhu deníků objevil nový titul Šíp, který vznikl přeměnou regionálního Večerníku Praha na celostátní list. Zpravodajský deník s bulvárními prvky vydává vydavatelství Vltava-Labe-Press. - více zde

Na jaře by se měl na trhu podle dřívějších informací objevit i další nový deník, který připravuje vydavatel Sebastian Pawlowski. Jeho společnost Mediacop nyní vydává zpravodajské časopisy Týden a Instinkt a týdeník Nedělní svět. Pawlowského firma Ebika pak na trh před rokem pustila bulvárně laděný nedělník Aha!, letos v srpnu pak sesterský Aha! Sport.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video