Diskuze

Vymklo se to, ukončila starostka Duchcova první debatu o Romech

Silné emoce v Duchcově nepomohla zklidnit ani beseda, kterou na úterní večer svolala starostka Jitka Bártová. Nakonec musela vypjaté setkání sama ukončit.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

J86i98ř10í 63M86á41l71e79k

10. 6. 2013 11:22

Na "debaty" je v Duchcově pozdě. Stačí, aby policie konala jak má. Debaty to nevyřeší! Starostka by měla místo debat posílit policii, či na ní tlačit, aby se podobné problémy minimalizovaly. . A né debatovat!

1 1
možnosti
KN

To, jak Romové u nás žijí vypovídá velmi výstižně o stavu naší společnosti. V Rakousku jsou Romové sočástí společnosti bez ghettizace,segregace a je k nim přistupováno bez předsudků ale s přihlédnutím ke specifickým jejich vlastnostem.Pracují ,mají možnost se vyučit nebo studovat.Pokud porušují zákon, jsou trestáni jako každý. Setkal jsem se s řadou Romů  ve zdravotnictví, obchodech,restauracích.Od uklízečů až po  umělce. Je to samozřejmě  hlavně otázka ekonomická. Sociální zmar přináší chudobu,zoufalství a nenávist.

4 5
možnosti
PZ

To by tady asi musel být německý/rakouský  pořádek. A pak je otázka, kolik % jich je tam a kolik u nás. K nám se zřejmě kvůli "štědré ruce státu" stahuje ten největší póvl a našim "představitelům" je to šum a fuk. Pak se divme. Nemám slov.

3 1
možnosti
PB

Proč se opěr nezavede to,co už tady bylo-domovské právo,a narušitele vykázat.

7 0
možnosti
OB

Sociálnídávky od státu si Slováci asi budou muset odpracovat

4.6.2013 15:46 – Zahraniční – autor: JakubKonečný

Slováci odkázaní na sociální dávky si tuto finanční pomoc od státu budou musetpatrně odpracovat. Vyplývá to z návrhu ministerstva práce, které podle mediíchce tímto opatřením omezit případy, kdy lidé pobírající dávky a zároveňpracují načerno. 

Zatímco v současnosti dlouhodobě nezaměstnaní na Slovensku dostávají zaúčast na veřejně prospěšných pracích vyšší finanční pomoc od státu, nově sizřejmě budou muset odpracovat už základní dávku, která činí 60,50 eura (1550korun) na jednotlivce. List Pravda napsal, že pro potřeby státu nebo obcí byměli pracovat osm hodin týdně.

3 0
možnosti
OB

Jedna věta:  Tragédií národa českého jsou cikáni. Tečka.

14 2
možnosti
KH

S tím si dovolím nesouhlasit. Tragédií národa českého je jeho laxnost,  lhostejnost a pacifizmus. Od toho se pak vše odvíjí. !!

5 4
možnosti
DB

Debata je sice hezký, korektní, civilizovaný počin paní starostky, nicméně obávám se že poněkud možná neúmyslně líbivý, naivní nebo do značné míry alibistický.

Osobně bych na žádnou takovou besedu s ´komunitou´v životě nešel, neboť danou ´komunitu´z vlastní zkušenosti znám, a na debaty prostě není stavěná.

Jediné co je v těchto situacích důležité, proč prostě strážníci NEKONAJÍ. Proč policie příp městské úřady neustále promíjejí různým komunitám skutky, které jiným nepromíjejí, neustále ignorují veškeré známé přestupky proti soužití, drobnou kriminalitu a další přečiny. Proč je dvojí metr, proč se neustále přivírají a zavírají oči.

Proč už se dávno nešetří, kde se dotyčný holomek v šestnáci zlil. Proč se nešetří, zdali jsou všichni tito řádně přihlášeni, mají vyřízené daně, pojištění, mají pojištěná auta před domy, zaplacené odpady.

Pokud na to městská policie NEMÁ, proč je městem zřizována, proč není naopak zrušena a místo ní sjednána např. soukromá bezpečnostní služba, která už v některých městech za menší peníze udělá svou práci s nějakým výsledkem.

7 0
možnosti
MU

Protože to by byl rasismus. Co chcete od národa, který nikdy nesel ale za to sklízel. Z Indie je vyhnali jako podkastu nedoktnutelných, pro Araby dělali zvědy a cestou je okrádali, a v Evropě pokračovali v tradičním způsobu života. Tisíce let parazitismu se nedají převychovat.

11 1
možnosti

A co na to Romea? Mlčí?;-D

0 1
možnosti
ES

Ve městě je 18 strážníků a přes den slouží 4 v ulicích + 1 (nejspíš na služebně),

v noci 2 v ulicích +1 (na služebně) ..... ?? ... nějak málo činnosti v nočních hodinách....

0 0
možnosti
PV

nějak se v tom ztrácím: Češi, cikáni, Romové.....nebo češi, Cikáni, romové......cikáni nejsou češi? nebo romové nejsou cikáni? češi nejsou romové? Cikáni nejsou Romové? romové nejsou Češi? cikáni nejsou cigáni?  neromové jsou češi?......EU

1 5
možnosti
KH

Debata o Romech se starostce Duchcova vymkla. To je klasika, naši zastupitelé neumí s námi diskutovat, no vlastně na to ani systém není uzpůsoben.

2 0
možnosti