Diskuze

PŘEHLEDNĚ: Blíží se start inkluze. Jaké změny čekají školy a rodiče?

Novela školského zákona, která obsahuje pravidla inkluze, vstoupí do praxe od začátku nového školního roku. Vzbuzuje u učitelů a rodičů očekávání i obavy. Co ve školách čeká handicapované a mimořádně nadané děti? Redakce iDNES.cz s pomocí odborníků odpovídá na nejčastější otázky, které v souvislosti s inkluzí vyvstávají.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MF

Co ve školách čeká handicapované a mimořádně nadané děti?

Potíže s neodpovídajícím vzděláváním zaměřeném na průměrné.

1 0
možnosti
VP

Takže teď i malá škola pokud se rozhodnou rodiče těch dětí ,že tam budou děti chodit ,musí jim to umožnit. Dostanou asistentypočet skoro neomezen a nepůjde to z rozpočtu školy,silně pochybuji. Takže místo jedné spádové školy speciální tyto děti budou na xškolách po okolí. Bude o stát nemalé peníze a kvalita výuky půjde dolů. Už teď něco podobného existuje a dá se tím zabránit jen plným počtem dětí ve třídě.

1 0
možnosti
MH

M22a15r71e60k 83H83r64u18b85y

18. 7. 2016 11:28

Tedy meli jsme radu neschopnych ministru skolstvi, ale Valachova je dokazala vsechny prekonat. Je smutne videt, jak hluboko muze uroven vzdelanosti klesnout za poslednich 25 let. Rv

3 1
možnosti
MK

Předpokládám, že každý trochu schopný se bude hlásit na víceleté gymnázium, aby na něm vychodil devítku, a potom půjde třeba na jinou střední školu. Teda pokud se díky inkluzi vůbec podaří odhalit jeho nadání.

3 1
možnosti
FH

Jedna zásadní otázka není zodpovězena. Jak se změní výuka ve speciálních školách. Sníží se počet hodin praktické výuky (dříve dílny a pozemky) a přibude výuka cizího jazyka?

1 0
možnosti
PM

Z životopisu za 50 let:

........

Ďýki inkluzy jsem získal vzďeláňý.

Ynženýr Abdul Táncoš.

4 1
možnosti
PM

Každý řetěz je jenom tak silný, jako jeho nejslabší článek. Výsledkem tohoto experimentu bude, že státní školy budou všechny praktické a normální základní školy budou jenom soukromé. Vivat inkluze.

6 1
možnosti
Foto

Diskutujici nechapu. Oproti soucasnemu stavu se prece nic nemeni! Proc by najednou rodic ditete ve specialni skole mel chtit jeho prestup do bezne ZS? To pravo mel vzdy a vzdy o tom mohl rozhodnout. Proc si vsichni najednou mysli, ze rodice takovych deti si postavi hlavu a zacnou deti hromadne prehlasovat? Nota bene se to primarne tyka hlavne spadovych skol - kolik diskutujicich ma ZS v (spadove) oblasti tak problematicke, ze realne hrozi nejaky narust deti se specialnimi vzdelavacimi potrebami?

3 2
možnosti
RC

Dokonce to maji v clanku napsano. Jedine, co se meni, je to, ze skola ziska narok na penize na podpurna opatreni.

2 0
možnosti
LK

Čili jednoduše přeloženo pro rodiče. Pokud chcete, aby vaše dítě nadále chodilo do normální základní školy, zaplaťte dítěti soukromou. Jinak jej budete posílat v podstatě do zvláštní školy. Tím asi mysleli, že rozhodnutí je na rodiči ...

8 1
možnosti
RC

Vubec jste to nepochopil

1 2
možnosti
KD

pokud bude muj syn s necim inkludovanym ve tride a budou problem tak jej prehlasim jinam

2 0
možnosti