Co mě trápí, bolí, pálí

  • 1
"Čo bolí, to prebolí", napadá mě! V poslední době tuto již tak známou větu neustále slýchám z radia zleva zprava. Ale je to opravdu tak? Co nás všechny jistě doopravdy nyní trápí, bolí a pálí jsou nejspíš dvě hlavní věci, které jsou spolu úzce spjaty.
 Není to volba nového prezidenta, není to rostoucí nezaměstnanost, není to cena benzínu… ?! Je to válka v Iráku a tím i samozřejmě se rapidně zhoršující životní prostředí i klima na celém světě!
Ve světě zuří válka. Není to Evropa, je to Blízký východ, ale co to znamená v současném přetechnizovaném světě, kdy pro dolet raket a chce se mi říct i milimetrově přesném zaměřování není nějakých 1000 km žádná vzdálenost?!
Nejsme v koalici s agresory utočícími na Irák, ale zároveň máme své nejlepší jednotky v Iráku… Tak ptám se co to je? Je to snad solidarita s USA, že nemají tak dobré chemické jednotky jako my? Myslím, že bychom se tedy nemohli moc divit, kdyby něco nebo někdo u nás v České republice se stal terčem nějakého útoku. A to nemyslím samozřejmě Bin Ládina nebo Saddáma?!
Nejsou snad po celém světě zastánci a odpůrci jednotlivých režimu, skupin… Tak proč neudeřit na nás, kteří jsme vyslali své chemiky do boje, když zrovna o chemických zbraních tato válka, samozřejmě mimo jiné, je?!
A to je přesně ono… Nestačí jen "obyčejné" zbraně devastující památky, parky i celá města. V kurzu jsou teď přece zbraně hromadného ničení… Bojové látky a plyny, viry, epidemie… Má to ještě vůbec něco společného s lidskostí? Látky, které ničí vše, na co narazí… Pole, lány, řeky, zvířata, lidské životy… Kudy projdou, tam už nikdy nebude nic takové, jaké bylo. To je přece prima, ne?
Nestačí globální oteplování planety, nestačí tající ledovce, kácení pralesů, stále více a více ohrožených druhů zvířat, vyhynulých druhů… Nyní hořící ropné rafinerie, zničená půda, vzduch, řeky ve velkém okolí… Celkový dopad těchto problémů samozřejmě se nás také týká! Každoročně větší a větší záplavy, zimy bez sněhu… To je ono, děkuji nechci!!!
To pak opravdu stojí člověku lidský rozum. Je toto vše opravdu nutné? Jde opravdu jen a jen o politický systém a vliv Saddám Husaina? Nejde jen a jen takhle třeba USA o ropu? Stojí to za to?
Kéž by…!!!

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video