Diskuze

Nájemné? Hlavně kolik stojí energie, zajímá lidi. Ceny nájmů přestaly růst

Po letošním růstu až o desítky procent se ceny nájemného na většině míst v republice dotkly stropu a začínají stagnovat – s výjimkou Prahy. „V současné chvíli se poptávka po pronájmech vrací k normálu a rychle rostoucí ceny pronájmů se zastavují,“ říká Petr Makovský, výkonný ředitel Reality.iDNES.cz.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

Předpokládejme, že by se všichni lidé v ČR rozhodli najednou prodat svoje nemovitosti: Myslíte si, že by je prodali za cenu, která by odpovídala hodnotě realit tak, jak ji vidíme dnes? Ani náhodou – hodnota trhu je fiktivní a je založená na tom, že se obchodované objemy moc nemění.

Banky umírají na bank run – protože nedrží hotovost, aby pokryly svoje závazky, stačí pro jejich pád to, aby dostatečně velký počet věřitelů získal dojem, že můžou zkolabovat.

https://pctuning.cz/article/opiceni-se-matka-hlouposti-kdyz-vsichni-delaji-stejnou-blbost?chapter=4#article-header

0 0
možnosti
MK

Vase uvaha v prvnim odstavci je zcela nesmyslna a neuskutecnitelna. Jaka jehodnota jejiho zverejneni?

0 0
možnosti
SP

Najmy jsou ted hodne nizke. Myslim, ze mnohy hypotekar zijici z pronajmu bude po refinancovani prekvapeny.

2 1
možnosti
MH

Nizke? Cena 2kk by Praha bezne 17 000czk? cca 48 metru byt 8-o Tehdy to stalo uplne jine ceny.

0 0
možnosti
MH

vyhnali nahoru v první části roku uprchlíci - to psat nemeli, to zvysi nevrazivost mezi lidma :-P

0 0
možnosti
MD

Naopak poplatky jsou dražší v novostavbach. Různé recepce, zahradnici, zalévání, údržba parkovacích stani atd. To většinou u starostaveb nebývá.

3 0
možnosti
SP

Recepce, ci zahradnik bezny neni. Parkovani zdarma ve stare zastavbe mozna je. Ale vyhrazene misto nemate. Jezdite i pulhodky nez najdete misto. Naklady na garazove stani jsou par stovek mesicne.

Hlavni rozdil byva v nakladech na topeni. A tam to muzou byt i tisice mesicne v neprospech starsi nemovistosti. Takze nakonec i s vysim najemnym v novostavbe usetrite.

0 0
možnosti
JKV

Získat informaci "kolik stojí energie" u majitele, nic moc neřekne. Byla v bytě přede mnou paní s dítětem? Ceny měli ještě staré, fixované a já tam budu sama, co asi tak zjistím a jak si to spočítám? Dálkové vytápění vloni bylo OK, letos dodavatel ve městě zdražil a je na desetinásobku. Mně spíš zajímá zda je dům zateplený, okna vyměněná, zda má energie majitel fixované z minula, zda je v bytě možnost samostatného vytápění. To má pro mne větší smysl.

5 0
možnosti
JJ

J26a10n 31J23í25c91h52a

5. 12. 2022 17:13

Měli by poskytnout štítek budovy,ne?

0 0
možnosti
HP

Není to tak docela pravda. V Brně, některé městské části - například Brno střed nebo Brno sever zavedly už před několika lety do nájemní smluv inflační doložku. Takže každý rok zvedají nájem o inflaci. Před 2 lety jsem se přestěhovala z většího do menšího bytu, abych na stará kolena nemusela platit vysoký nájem, který bohužel v městské části Brno - sever je. Můj nájemní vztah s obcí se nezměnil (jednalo se stále o pronájem obecního bytu), ale při výměně bytu jsem musela podepsat novou smlouvu s touto doložkou. Momentálně jsem za ty dva roky na téměř stejné výši nájmu, jako jsem byla ve větším bytě. A opravdu smutné je, že u obecních bytů v těchto městských částech Brně jsou nyní dvojí nájmy - Ti podle nových smluv dnes platí o několik tisíc korun více, než váš soused ve stejném bytě. A radní jsou happy...

1 0
možnosti
SP

To potom mesto nejedna jako radny hospodar.

0 0
možnosti
IV

Jakmile Fiala zasype trh těmi 40000 byty kterými se oháněl ve volbách tak nájmy spadnou:-)

23 0
možnosti

A88d51a48m 38Š63k72a94c65h

5. 12. 2022 7:32

Však má ještě 3 roky. ;-)

0 0
možnosti
MH

co zajímá lidi, nemusí zase zajímat pronajímatele - toho spíš zajímá, jak si nájemník může proti jeho vůli nastěhovat do jeho soukromého bytu s plovoucími podlahami klidně celý Zverimex se slintajími čokly a mňauky kočičkami v neomezeném počtu jak politické náměstky a když k tomu nájemce ještě hulí jak lokomotiva tak stěny chytnou ten správný dýmový odér jak konvička na kávu - a když neplatiče tak za tři roky konečně dostanete po soudních tahanicích z bytu poté co mu platíte dál anergie a služby all inclusive, tak jste z pronájmu vyléčeni jednou provždy .....vítejte v pozemském ráji pro nájemníky

28 6
možnosti
PE

P52e69t16r 58E76b21r

5. 12. 2022 5:49

Slušný nájemník je poklad.

7 0
možnosti
KK

Podle realitních makléřů pronajímatelé zneužívají situaci a pronajímají samostatné pokoje. Velký potenciál má spolubydlící. Paní Jušková, chtělo by si to tedy ujasnit, jak to tedy je. Chápu, že váš zaměstnavatel dokáže v jedné větě popřít to, co řekne na začátku. Ale vy máte možnost si to po sobě přečíst a ty nesmysly po sobě opravit.

5 1
možnosti
ID

To chce regulaci nájemného=nájem max. 2000 korun za obytnou místnost.

Zdar Max

2 18
možnosti