Diskuze

S firmou ale bez domova. Tisíce „podnikatelů“ mají trvalé bydliště na radnici

Přestože vlastní realitní kancelář, která pomáhá lidem najít nový domov, on sám úředně žádný nemá. Trvalé bydliště má hlášené na radnici. Lidí, jako je Martin Č. ze severočeského Jirkova, kteří vlastní nebo řídí firmy, ale papírově jsou bezdomovci, v Česku prudce přibývá.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Pri vysloveni terminu "podnikatel" se mi vybavi podvodnik a zlodej.Obzvlast ten,co ma sidlo na virtualni adrese.

0 0
možnosti
PT

Když se podnikatel"zaregistruje" na radnici, tak musí být nějaký záznam. A to je takový problém, to nahlásit na finančáku? A hlavně, daně by se měli platit tam, kde se podniká a provozuje výroba. A v Praze by se uvolnila hromada malometrážních bytů, kde je v takovém bytě, je zapsáno až třicet firem.

0 0
možnosti

A co byste chtěl hlásit finančáku? To že má někdo sídlo na radnici ještě neznamená samo o sobě nic špatného. Firma pak platí daně primátně podle sídla, nikoliv provozovny, těch může být x (a nebo taky žádná) a účetnictví přitom jedno.

0 0
možnosti
JN

Mám kamaráda rozvedl se té jeho čůze nechal byt. (kvůli dětem) Má lukrativní zaměstnání (není podnikatel) .Pronajal si byt ale majitel nechce v žádném případě ať se přihlásí na trvalé bydliště. Tak co Vám zbývá radnice ! A zdejší mravokárci poraďte.

3 0
možnosti

Rada jednoduchá - majitele se nemusí ptát.

0 1
možnosti
JR

J41i54ř86í 12R32o34d

21. 1. 2019 11:17

To se může dít doopravdy jen v našem "Babišstánu"... Ryba ale vždy smrdí od hlavy.

0 0
možnosti
JC

Další šikana našich skvělých podnikatelů , kteří nechtějí nic od státu jen klid na práci.

0 2
možnosti
PK

Pokud někdo bydlí na radnici, tak moc skvělý nebude.

3 2
možnosti

V článku se jaksi zapomíná na to, že kromě těch, co to dělají kvůli podvodům, dluhům a neplacení daní a kromě skutečných bezdomovců tu existuje velká skupina lidí, kterým nic jiného nezbývá: Lidé, žijící v nájmu (především krátkodobém), kterým majitel nepovolí si v bytě napsat trvalý pobyt. A ti by kvůli tomu snad nesměli podnikat?

4 1
možnosti
PD

vážení, jaksi zapomínáte, že toto je jen drobnost. Trvalé bydliště musíte mít pro místní příslušnost pro jednání úřadů, bez toho by nešly uspořádat volby

0 0
možnosti
MR

Pokud bych prodával nemovitost, tak bych se určitě vyhnul firmě, která má jen PO box nebo adresu na úřadě....

2 0
možnosti
MJ

Firmu vám jen tak na úřad nepřepíší. Ta adresa na úřadě se může týkat statutárního zástupce.

0 0
možnosti

Trvalé bydliště by se mělo zrušit úplně, je tu katastr nemovitostí a podle toho by se měli řídit úřady i exekutoři a bylo by po problému. Popelnice se můžou platit podle obývaných metrů. 200 za metr by tak nějak odpovídalo a kdo pronajímá třeba deset nebo dvacet bytů, ať si to vyřídí s nájenníkem;-D

0 2
možnosti

20 kč za metr, mi to nějak ujelo ;-D

0 0
možnosti
MB

M86i34l76o77š 48B25é15m

21. 1. 2019 7:37

Co je tohle zase za hon na čarodějnice? Trvalé bydliště je přežitek hodný zrušení. Do té doby není nic proti ničemu mít tam zapsanou tu radnici a mít tak o několik starostí méně při stěhování.

1 3
možnosti