Diskuze

Česko koupí lék proti covidu bamlanivimab, má omezit množství viru v těle

Česká republika koupí protilátku proti nemoci covid-19 od americké společnosti Eli Lilly. Na Twitteru to oznámil premiér Andrej Babiš. Lék nazvaný bamlanivimab má omezit množství viru v těle a zamezit tak těžšímu průběhu nemoci.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nemyslím si, že bychom to měli kupovat. Účinnost prokázali jen předběžné testy. Ty další už nikoli. Mohlo by to dopadnou jako s Remdesivirem apod. léky, které se nejdřív jevily velmi nadějné, ale dnes se o nich už tak nemluví. A je tu zase něco nového. Lék na covid zatím není, vakcíny ano.

0 1
možnosti
FV

Lék pomáhá hlavně v prvním stádiu nemoci. Jenomže u nás vás doktor prvně vidí, až když vás přiveze sanitka do nemocnice. Pokud vám test diagnostikuje koronavirus, tak vás žádný lékař neprohlédne. Jak tedy zjistí, že se vám nemoc dostala do plic a je třeba zahájit sofistikovanější léčbu než čaj s citronem? Takže vy ležíte doma, nikdo k vám nesmí (protože by musel do karantény) a přemýšlíte, jestli už máte volat sanitku, nebo to je ještě normální. A když už zavoláte sanitku, tak už je pozdě na jakoukoliv léčbu.

2 0
možnosti
RF

Kdyby nasi politici dokazali rozhodovat nekdy sami a ne podle okolnich statu,tak bychom nemeli problem. O tomto leku se uz vi hodne dlouho,jen proste nasi maji cas...dulezite jaou jine ksefty.

1 0
možnosti
PT

nemůžeme nakupovat - čekáme na schválení, nakupujeme (bez schválení). už mu hrabe . .

0 1
možnosti
KN

Zase budeme nákup koordinovat s EU a zase se nechá přihlouplá teta napálit a zase se bude divit, že lék mají všichni jen EU ne. Začíná to být trochu nuda.

0 0
možnosti

V případě vakcíny jsme ani neměli kde nakoupit bez EU. Nejsme Německo, které prodělalo na tom, že čekalo solidárně na EU. My jsme ani jinak nemohli. Max. jsme mohli tlačit na EK, aby jednala jinak. Třeba nevyjednávala tolik o ceně a byla ochotná platit víc.

U tohoto léku (o kterém je článek) je zase problém, že účinnost prokázali jen předběžné testy, ale ty další to nepotvrdily. Může to být jen další z celé řady původně nadějných léků, které se nakonec neosvědčily.

0 0
možnosti
RN

Proč v článku ke zdravotnictví musíte ukazovat dvakrát kuní ksicht a několikrát jméno vyhozeného ministra, ale ani jednou jméno současného ministra zdravotnictví, který je zodpovědný za věci týkající se veřejného zdraví, lékové politiky a zdravotnictví?

Aha už je mi to jasný, předvolební sliby v "nezávislých mediích"

1 0
možnosti
MT

"...Bamlan..." ?? Jsem v zivote neslysel! Ja zadne nahrazky nechci. Bud' to o cem jsme informovani, anebo nic. Rv

0 0
možnosti
JJ

Neni to spis lek BLABLAM. Andymu by se to lepe vyslovovalo ... a mysim ze ho ma Andy dostatek a to nezertuji.

0 0
možnosti
JM

No,kdyby to vyhlásila taková Adamová-Pekarová tak by se tady asi pěly oslavné ódy a na ČT by se Moravec zalykal štěstím.

2 4
možnosti
VK

A kde má jistotu že ho dostane ať raději mluví o reálných věcech a na zase balamutit lidi.

2 1
možnosti