Diskuze

Šikana v autoškole. Zkoušky lidé dělají i desetkrát, než získají řidičák

Tereza Klimšová z Ostravy udělala autoškolu až napošesté, další žadatelce nestačilo ani tolik pokusů a řidičák ještě nemá. Šedesátiletý adept uspěl napopáté a jeden ostravský „rekordman“ má na kontě dokonce deset pokusů. I další adepti na řidičský průkaz podle MF DNES tvrdí, že je od zkoušek opakovaně vyhazují, aby autoškoly vydělaly víc peněz.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Jen tak mimo jiné, dříve přeci dělali zkušebního komisaře policajti z dopravky, tak co tady sakra řešíme?

0 0
možnosti
JM

děda mi vždy říkal, dávej přednost vietnamcům a cigánům, kdo ví, jak ti řidičák udělali. Známý mi říkal, že těhle spoluobčanů je v OVA hodně.

0 0
možnosti
PS

Jeďte doleva. Ne. POjedu rovně. Zkoušku jste neudělala? Jakto? Neporušila jsem žádný předpis.

0 0
možnosti
VV

Po propadáku: Naši jízdu jsem pane komisaři natočila na audio i video. Zveřejním ji v TV. Děkuji za váš čas.

1 0
možnosti
VV

Zde v USA?

Řidičák stojí 40-80 dolarů což je pakatel. Pamatuji před 30 lety za 5 dolarů. Jézda 30 minut, kdy je třeba aby se kola zastavila na každé STOPce. 25 snasných otázek z nichž by měla být většina zodpovězena správně. (a,b,c,d). Křižovatky? Jedna hlavní a jedna vedlejší. I 85 letá stařenka potřebuje řidičák aby se dostala k lékaři, nakoupila si, ke kamarádce na pokec....to se u vás asi nebere, že? Nakonec pro koho tu jsou lidi a pro koho úřady, že?

A že na ně nikdo nemá? No v Čechách určitě ne.

V USA se řidičíky dávají od 16ti let věku. Studenti si je dělají věyšinou (skoro) zdarma v rámci vyučování na školách. Domluví se a autoškola jim dá velkou slevu či skoro zadara. To bylo i za první totality, té komunistické, za dnešní nikoli.

Česko je definitivně totalitní stát,

1 2
možnosti
JB

J23a66n 49B92i23e17l54i73k

6. 5. 2019 14:13

A Vávra je definitivní v.l

0 0
možnosti
TP

Co čekáte, když si koupíte kurz za 6000?

0 0
možnosti

Máte pravdu. Za 15 to máte napoprvé a ani tam nemusíte chodit. Ještě byste mohl něco pokazit.

1 0
možnosti
ZV

Tohle je typický státní šlendrián. Každá palírna lihu musí mít kamerový systém a nepřetržitý záznam. Proč nelze pořídit záznam z jízdy? Rozhodnutí komisaře by bylo přezkoumatelné a pokud chyboval nechť zaplatí žadateli náhradu vzniklé škody. Kamerka gopro stojí pár tisíc a její cena není ani polovina toho, kolik by magistrát stál případný soudní spor. Jenže tady je to tvrzení proti tvrzení a čí píseň bude zpívat instruktor autoškoly hádat nemusíme...

6 0
možnosti
PC

Ale no tak... Naopak - mělo by to být přísnější. Nárok na řidičák není automaticky. Redukoval bych to na čtvrtinu stávajícího stavu. Juniory do 25 bych bral ještě přísněji. A stížnosti? Ty by se měly házet do koše. Čím více budou autoškoly přísnější, tím lépe.

1 4
možnosti
MV

Přísnost nebo ekonomický profit z vyhazovu???

2 0
možnosti
MK

Když jsem dělal autoškolu já, komisař mi řekl že já jízdy neudělám, prý jsem problémový (přitom mě nikdy předtím neviděl).

Holce která jela přede mnou řekl, že mě zaveze na místo kde mě vyhodí. Ona se tenkrát nepodívala doprava a vyhodil ji. Když jsem vystupoval, řekl že si mě spletl a že jízdy udělám (prý jsem jako jediný přišel ke zkouškám slušně oblečený).

Poté řekl mému učiteli, aby si mě odnavigoval do autoškoly a dál se o mě nezajímal.

Po cestě však řekl, že ten žák se kterým si mě spletl, tu autoškolu neudělá protože se minule "hádal" s jeho kolegou. Když si tento žák sedl do auta, byl vyhozen dřív než vůbec vyjel z řady. Teprve potom jsem pochopil, proč nám v autoškole říkali, ať se s komisařem "nehádáme" a ani mu neodporujeme. Když nám řekne že jsem místo zelené jel na fialovou, má pravdu prostě on.

2 0
možnosti
MZ

Jako nic proti ničemu, ale nenechat agresivního a nepoučitelného ignoranta projít autoškolou - tomu se fakt dá říkat šikana?

0 0
možnosti
KN

Ona je tady řeč o agresivních a nepoučitelných ignorantech ?

Moje dcera udělala autoškolu na posedmé. Přitom rozhodně není agresivní a nepoučitelný ignorant. Jízdy s ní jezdil můj letitý kamarád, který sám potvrdil, že se velmi divil, za co ji vyhazovali. Pravda, napoprvé se jí ta jízda moc nepovedla, to uznala i sama, proto jsme dokoupili dost jízd, aby se zdokonalila, pak už ale stačilo málo. Nedostatečně výrazně otočila hlavu, aby dala najevo, že se rozhlédla, jela příliš opatrně nebo příliš "suverénně". Přesně jak je popsáno v článku. No vydělal na tom především příslušný úřad.

0 0
možnosti