Zloději ukradli šperky za milion

L i b e r e c - Zlaté šperky, jejichž hodnotu majitel odhadl na jeden až tři miliony korun, ukradl v noci ze středy na čtvrtek zloděj či zloději ze zlatnictví Fabian v centru Liberce na nejrušnějším, Šaldově náměstí. Vše nasvědčuje tomu, že pachatelé vnikli do domu na rohu nejvytíženější křižovatky ve městě kanalizací. Odsud se dostali do sklepa a z něj probourali otvor do prodejny, která je přímo nad ním.

"Z prodejny zmizelo pouze zlato, žádné peníze," řekl vyšetřovatel, který se případem zabývá. Policisty přivolal majitel prodejny ráno ve tři čtvrti na devět, když přišel do práce. "Na místě tým kriminalistů, který shromažďuje stopy a hledá případné svědky," dodala liberecká policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Jak dodala, vzhledem k tomu, že prodejna je na frekventovaném a osvětleném místě, zloději zvolili tuto cestu, jak se do obchodu nenápadně dostat. "Rozbít výlohu a vniknout dovnitř nepřipadalo v úvahu, bylo by to příliš riskantní," dodala policistka.

Majitel bezpečnostní agentury D & D popírá, že by nedbalost ostrahy krádež umožnila. "Nedošlo k zanedbání povinností ze strany bezpečnostní agentury," řekl majitel agentury Jaromír Dolanský.

V posledních letech se kriminalisté na Liberecku podobným případem nezabývali. V Turnově však před více jak rokem vnikli tři lupiči do zlatnictví v Nádražní ulici krátce před zavírací dobou. Jednoho z nich majitel obchodu legálně drženou zbraní zastřelil, druhého poranil, třetímu se podařilo uniknout.


Video