Zloději vyhrožovali prodejci marihuany dřevěnými topory.

Zloději vyhrožovali prodejci marihuany dřevěnými topory. | foto: P4R Uherské Hradiště

Zloději s palicemi obrali prodejce drog i o peníze. Zavolal policii

  • 19
Dvě slečny z Uherskohradišťska a tři Slováci obrali prodejce marihuany o půl kila drogy a ještě mu sebrali 400 korun, které měl u sebe. Vyhrožovali mu přitom, že ho zmlátí, a v rukách třímali dřevěné palice.

Mladík se k prodeji dostal náhodou. "Myslel si, že zbohatne nečekaným prodejem marihuany," upřesnil policejní mluvčí Aleš Mergental.

Kupci ho oslovili, když se vracel z hospody v Březolupech, a slibovali platbu v eurech. Mladík tedy marihuanu sehnal a přinesl ji kupcům k autu. Ti však místo bankovek vytáhli dřevěná topora od seker.

"Mladíkovi začalo být jasné, že nastal problém a peníze za marihuanu neuvidí. To mu oba muži s napřaženými topory od seker potvrdili," popsal Megental.

Stačili ho ještě obrat o 400 korun, které měl u sebe, a odjet.

Muž se však nechtěl vzdát bez boje a obrátil se na policii. Nahlásil, že ho posádka vozu okradla o peníze, o marihuaně se však nezmínil.

"Policisté zadrželi pachatele deset minut po oznámení. Při ohledání policisté našli v autě popsané pachatele, tři dřevěné násady od sekyr a tři sáčky s marihuanou," dodal mluvčí.

Muži ze Slovenska a jedna z žen skončili v policejní cele. Teprve po opakovaných výsleších, kde pachatelé i oznamovatel střídali různé báchorky, se policisté dozvěděli i skutečný popis události. Zlodějům hrozí až desetiletý trest, co bude s mladým prodejcem, zatím kriminalisté řeší.


Video