Policisté viděli zloděje vycházet z rodinného domu. Čtveřice však posléze tvrdila, že uvnitř vůbec nebyla (ilustrační snímek).

Policisté viděli zloděje vycházet z rodinného domu. Čtveřice však posléze tvrdila, že uvnitř vůbec nebyla (ilustrační snímek). | foto: Městská policie Most

Seš rasista a špatně vidíš, obvinil zloděj chycený při činu policistu

  • 132
Dopadnout skupinu zlodějů přímo při činu se podařilo policistům v jedné z obcí na Litomyšlsku. Zatímco řidič seděl v autě, čtveřice pachatelů vnikla oknem do rodinného domu, kde slídila po cennostech. Když zloději vyšli z domu, tvrdili policistům, že vykupovali autobaterie a v domě vůbec nebyli.

Skupinu se podařilo dopadnout díky informacím od svědka. "Ten nahlásil, že viděl skupinu lidí v autě, jak si obhlíží dům staré paní," popsala svitavská policejní mluvčí Anna Štegnerová.

Podezřelé auto objevili policisté díky důkladnému popisu svědka ve vedlejší obci. Vůz stál před rodinným domem a uvnitř seděl pouze řidič. "Policisté řidiče vyzvali, aby zbytek osádky auta přivolal. Záhy se otevřely dveře domu, ze kterého postupně vyšli čtyři muži," vylíčila Štegnerová.

Když skupinka spatřila policisty, začala se vymlouvat. "Muži tvrdili, že vykupovali autobaterie a že v domě vůbec nebyli. Jeden z nich se dokonce obořil na policistu, že je rasista a že špatně viděl," doplnila mluvčí.

Čtveřice pachatelů ve věku od 26 do 38 let se do domu zřejmě dostala pootevřeným oknem. Majitelé nemovitosti zrovna nebyli doma. Po převozu na oddělení se ukázalo, že někteří ze zlodějů mají poměrně bohatý trestní rejstřík. "Nechybí v nich ani majetkové delikty, ani násilné trestné činy," podotkla mluvčí.

Policejní komisař čtveřici mužů obvinil z porušování domovní svobody, za což jim hrozí až dvouleté vězení.

S dopadením pachatelů pomohl policistům svědek.

S dopadením pachatelů pomohl policistům svědek.


Video