Zloděj odmontoval všechna kola z auta Charity přímo před jejím sídlem v

Zloděj odmontoval všechna kola z auta Charity přímo před jejím sídlem v Bystřici pod Hostýnem. | foto: Policie ČR

Charita v Bystřici má nepojízdné auto, o kola ji připravil zloděj

  • 12
Všechny prostředky dávají na pomoc lidem v nouzi, ani to však zloděje neodradilo. Přes noc odmontoval z auta polepeného znaky Oblastní charity přímo před jejím sídlem v Bystřici pod Hostýnem všechna čerstvě přezutá kola. Ředitel neziskové organizace takové počínání nezažil a nechápe ho.

Krádež se odehrála v noci z úterý na středu před sídlem pečovatelské služby na ulici 6. května.

"Odpoledne jsme na auto přezuli nově koupené pneumatiky a do rána bylo auto bez kol," podivuje se ředitel Oblastní charity v Bystřici pod Hostýnem Pavel Pilmajer.

Neznámý pachatel, po kterém od středečního rána pátrají policisté, ze služební fabie označené logem charity postupně odmontoval kola včetně nových letních pneumatik a plastových krytů.

"Víc auto nepoškodil. Konečnou škodu ještě vyčíslenu nemáme, ale nová kola už jsme objednali, ty nejlevnější, a vyjdou nás na šest sedm tisíc korun," odhadl ředitel charity.

První a snad i poslední taková zkušenost

Přiznává, že pro charitu, které se podobně jako ostatním neziskovým organizacím nyní nedostává peněz, je to nepříjemná starost.

"Naštěstí máme auto pojištěné, ale uvidíme, jak vysoká nakonec bude naše spoluúčast," poznamenal Pilmajer.

Přiznává, že podobné jednání lidí vůči organizaci, která pomáhá druhým, jej zaskočilo a zklamalo.

"Zatím se nám nic takového nestalo. Auta parkujeme na ulici stále a každému poškození dosud nedošlo. Totéž se týká i našich kanceláří. Je to první zkušenost a věřím, že zároveň poslední," doplnil ředitel charity.

Policisté z Bystřice pod Hostýnem případ vyšetřují. "Po dopadení hrozí zloději za trestný čin krádeže až dvouleté vězení," uvedla mluvčí kroměřížské policie Simona Kyšnerová.


Video