Záchranáře zaměstnal chronický sebevrah

  • 21
Karlovarské záchranáře pravidelně zaměstnává nájemník třípatrového domu v ulici Krále Jiřího. Třiatřicetiletý muž velmi často hrozí, že se zabije. Ráno chtěl skočit ze střechy. Později se zamknul v bytě a hrozil vlastní smrtí. Od neděle sem záchranáři vyjížděli už poosmé.

Hasiči, zdravotníci a policisté vyjížděli do karlovarské ulice Krále Jiřího v pondělí brzy ráno. Na střeše domu totiž stál třiatřicetiletý muž a chtěl skočit dolů.

"Karlovarským kriminalistům se ho podařilo přemluvit, aby si svůj záměr rozmyslel. Poté nám podal na služebně vysvětlení a převezli jsme ho na lékařské vyšetření," uvedla policejní mluvčí Zdeňka Papežová.

Výjezd policistů, záchranářů a hasičů do ulice Krále Jiřího nebyl ale v pondělí jediný. Opět se přitom pokoušel zabít stejný muž.

"Tentokrát se zamykal v bytě a hrozil, že si něco udělá. I přes snahu našich záchranářů odmítl pomoc a nemohl tak být převezen na psychiatrické oddělení ostrovské nemocnice," řekl tiskový mluvčí záchranné služby Lukáš Hutta.

Podle sousedů je muž psychicky labilní a od neděle telefonicky kontaktoval policii osmkrát. Policejní vozy se tak před domem střídají téměř denně.

Na střeše domu v karlovarské ulici Krále Jiřího stojí třiatřicetiletý muž a hrozí, že spáchá sebevraždu. (4. října 2004)

,

Video