Bohumil Formánek u soudu za sražení dívek na přechodu v Karviné

Bohumil Formánek u soudu za sražení dívek na přechodu v Karviné | foto: Alexandr Satinský, MAFRA

Za smrt studentky na přechodu v Karviné dostal řidič 34 měsíců vězení

  • 257
Okresní soud v Karviné uložil 34 měsíců vězení za nehodu, při které řidič loni v prosinci srazil dvě sedmnáctileté dívky, dvojčata. Jedna z nich nehodu nepřežila, druhá utrpěla vážná zranění, jejichž následky pociťuje dodnes. Bohumil Formánek, který jel podle soudu příliš rychle, se odvolal.

Znalci uvedli, že Bohumil Formánek projížděl Ostravskou ulicí v Karviné v době nehody rychlostí přes osmdesát kilometrů v hodině. Povolena je zde přitom pouze padesátka. Obhajoba se naopak bránila tím, že za nehodu může špatná viditelnost, která časně ráno 18. prosince 2007 panovala.

Ke střetu došlo na přechodu poblíž stanice profesionálních hasičů a benzinové pumpy na Ostravské ulici. Eliška a Eva Prokešovy, sedmnáctiletá dvojčata z Bohumína, právě procházely od autobusového nádraží ke střední zdravotnické škole, kde studovaly. Eliška byla na místě mrtvá, Eva utrpěla řadu vážných zranění, ze kterých se bude léčit ještě několik let.  - čtěte Auto zabilo studentku na přechodu, druhá přežila

"Jednu dcerku jsme ztratili, druhá má stále vážné zdravotní problémy. Při nehodě byla zraněna i na hlavě, hůře se soustředí, stále myslí na sestru, k níž byla citově velmi fixovaná," uvedla matka dívek Daniela Prokešová.

,

Video