Inspekce zjišťuje, jestli policisté vynesli fotografie mrtvé ženy. Ilustrační foto

Inspekce zjišťuje, jestli policisté vynesli fotografie mrtvé ženy. Ilustrační foto | foto: Radek Miča

Z policejního spisu unikly snímky přejeté ženy

Drastické fotografie těla ženy, kterou na kroměřížském nádraží přejel dvěma koly autobus, unikly od policie. Kdosi je umístil na soukromou internetovou stránku, odkud se dál šíří. Kroměřížské policisty už vyšetřuje Inspekce ministra vnitra.

"Jo, vyslýchají to tady celý den," potvrdil policista, který si nepřál zveřejnit jméno.

"Fotky jsou nejspíš naše. My ale nevíme, kdo je dal ven. Zjišťujeme, kdo všechno k nim měl přístup a odkud mohly uniknout. To ještě neznamená, že to museli být zrovna dopraváci, kteří u nehody byli," tvrdí mluvčí kroměřížské policie Květoslava Malenovská. Na případ jako první upozornil Kroměřížský deník.

Je to už podruhé v poslední době, kdy policisté vynesli snímky z vyšetřování. Dva policisté z Kostelce nad Černými lesy, kteří deníku Blesk prodali snímky skladatele Karla Svobody pořízené po jeho sebevraždě, jsou obviněni za zneužití pravomoci veřejného činitele. Od policie byli propuštěni a hrozí jim až tři roky vězení. - více zde

Kdo vynesl kroměřížské snímky, zatím není jasné. "Konkrétní podezření zatím nemáme," přiznala mluvčí Malenovská. Kroměřížský policejní ředitel František Dočekal nebyl ve středu po půl třetí k zastižení.

Tragédie na kroměřížském autobusovém nádraží se stala 20. března. Řidič autobusu z místa nehody ujel. Policisté ho dopadli po několika hodinách. - více zde

Omlouváme se všem slušným čtenářům za to, že jsme zrušili diskusi pod článkem. Někteří jiní ji bohužel zneužívali k opakovaným rasistickým a vulgárním výpadům, které už nešlo mazat jednotlivě.

Video