Motiv útoku policie zatím nezná. Ilustrační foto

Motiv útoku policie zatím nezná. Ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

Vietnamce probudily kopance a elektrošoky

  • 10
Tři neznámí pachatelé ve čtvrtek v noci mučili v Jindřichově na Bruntálsku čtyřicetiletého Vietnamce. Bili ho po celém těle a dávali mu elektrošoky. Pomoc přivolala až žena, kterou probudil hluk z vedlejší místnosti.

Útočníci vypáčili ve čtvrtek krátce po jedné hodině v noci zámek u dveří do chodby obchodu. V obytné části objektu našli spícího čtyřicetiletého muže. Z dosud neznámého důvodu ho fyzicky napadli.

"Bili ho po celém těle, na záda mu přiložili elektrický paralyzér, kterým mu dávali elektrošoky. Ubližovali mu i jinak," uvedla bruntálská policejní mluvčí Lucie Zgarbová.

Hluk a volání o pomoc zaslechla žena spící ve vedlejší místnosti. Přišla se podívat, co se děje. Na chodbě ji jeden z pachatelů začal pronásledovat. Nakonec se však stihla zamknout s manželem v ložnici, odkud telefonicky přivolali policii a lékaře. Pachatelé z místa činu utekli.

Poškozený cizinec má tržnou ránu nad pravým obočím, na pravém uchu, zarudlé šrámy na zádech. Při vyšetření v nemocnici objevili lékaři také střelné poranění. Kulku mu lékaři vyoperovali.

"Neznámí pachatelé mluvili česky. Po napadeném údajně nic nepožadovali ani mu nic neodcizili. Motiv útoku tedy dosud není znám. Událost a její okolnosti intenzivně šetříme, není vyloučen ani rasový podtext," uvedla mluvčí.

"Pachatelé se dopustili trestných činů porušování domovní svobody a ublížení na zdraví," dodala Zgarbová.


Video