Vidle zranily děti v seně

  • 5
Kladruby - Pro osmiletou školačku z Kladrub na Tachovsku začaly prázdniny tragicky. Ve stáji ji nechtěně bodl vidlemi do oka ošetřovatel dobytka. Osmiletá dívka si tam hrála se dvěma kamarády. Když děti viděly přicházet ošetřovatele, schovaly se do sena připraveného ke krmení.

"Muž vůbec netušil, že v kupce jsou schované děti. Když chtěl nabrat seno na krmení, dvě děti vidlemi zranil," popsala něšťastnou příhodu mluvčí tachovských policistů Jindřiška Cholenská.

Dvanáctiletý chlapec má tržné rány v obličeji, mnohem vážnější však bylo poranění jeho osmileté sestry. Ta má těžce poškozené oko. Vidle navíc pronikly dál do hlavy.

Primářka oční kliniky Fakultní nemocnice v Plzni Marie Jurčuková je dívka čtyři dny po události už ve stabilizovaném stavu. Lékaři teď chystají operaci, která má zajistit, aby nefunkční zbytek oka neohrožoval to druhé zdravé.

Policisté případ dál vyšetřují, sami ovšem poukazují na to, že jde pravděpodobně o nešťastnou náhodu. "Ošetřovatel dívku okamžitě dopravil k rodičům, kteří ji převezli k ošetření do plzeňské nemocnice," podotkla policejní mluvčí. Další chlapec vyvázl bez zranění.

Policisté i lékaři varují rodiče, aby se o prázninách více zajímali, kde jsou jejich potomci. Primářka Marie Jurčuková připomněla, že na oční klinice museli například hned na začátku prázdnin operovat dítě, kterému pes potrhal oční víčka.

,

Video