Volby 2006

Volby 2006 | foto: MF DNES

Ve volební místnosti zemřeli už dva lidé

  • 359
Už dvě úmrtí seniorů poznamenala průběh prvního dne voleb. Ve volební místnosti v Praze 3 zemřela osmasedmdesátiletá žena. Smrt ve volební místnosti zastihla i 75letého muže v Bludově na Šumpersku. Oběma selhalo srdce a záchranáři jim už nedokázali pomoci.

Přejít na volební speciál

Tragická událost se stala krátce po druhé hodině v pražské základní škole na náměstí Jiřího z Lobkovic. Žena zkolabovala, právě když byla za plentou.

"Na místě byl shodou okolností lékař záchranné služby, který šel volit. Přes okamžitě zahájenou resuscitaci jsme paní už nemohli pomoci, protože zemřela ihned na srdeční selhání. Byla to přirozená příčina úmrtí," řekla iDNES mluvčí pražské záchranky Simona Cigánková.

Členové volební komise, před kterou stařenka zkolabovala, odmítli podat jakékoliv informace. "Volební místnost zůstala otevřená," řekli pouze.

Smrt na hodinu přerušila volby
Druhý případ se odehrál kolem půl páté na Šumpersku. V obci Bludov vypovědělo srdce službu 75letému muži. "Zasahovala u něj jednotka ze Šumperka, ale resuscitace nebyla úspěšná," řekl iDNES mluvčí záchranářů Olomouckého kraje František Gazárek.

Hlasování v Bludově musela volební komise zhruba na hodinu přerušit. "Možnost na hodinu přerušit hlasování ve výjimečných případech dává zákon. Starosta tuto skutečnost musí oznámit obvyklým způsobem, jakým zveřejňuje i jiné zprávy, například obecním rozhlasem," řekla MF DNES Marie Mazánková z Krajského úřadu v Olomouci.

Nyní v Bludově volby pokračují dál. Předsedkyně tamní volební komise nechtěla případ nijak komentovat, protože je celou věcí otřesená.

,

Video