Při tragické nehodě na železničním přejezdu u Protivína zemřel řidič dodávky.

Při tragické nehodě na železničním přejezdu u Protivína zemřel řidič dodávky. Vlak vlekl hořící auto ještě asi 400 metrů. | foto: Slavomír Kubeš, MAFRA

Vlak po srážce v Protivíně tlačil dodávku stovky metrů, řidič zemřel

  • 41
Tragická nehoda se stala ráno na železničním přejezdu v Protivíně na Písecku. Osobní vlak bez cestujících se tu střetl s dodávkou. Její řidič nehodu nepřežil. Přestože prvotní informace hovořily o tom, že v dodávce jel ještě spolujezdec, ukázalo se, že šofér byl ve voze sám. Další tragická nehoda se stala také u Blatné. Zemřel tu řidič felicie.

Nehoda se stala po osmé hodině na přejezdu u stanice Protivín-zastávka. Na tomto místě je přejezd zabezpečený světelnou signalizací bez závor.

Vlak dodávku po střetu tlačil před sebou ještě asi 400 metrů až na další zastávku v Protivíně v Žižkově ulici.

"Při střetu začala dodávka hořet. Plameny se pak rozšířily i na lokomotivu. Požár zlikvidovali přivolaní hasiči," uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Ve vlaku byl v době nehody jen strojvůdce. Ten po nehodě vystoupil z lokomotivy a snažil se uhasit hořící dodávku. Přitom se nadýchal kouře. Odvezli jsme ho proto do nemocnice. Čtyřiapadesátiletý řidič dodávky nehodu nepřežil. Prvotní informace hasičů o tom, že v dodávce cestoval ještě další člověk, byla mylná," vysvětlila mluvčí záchranné služby Jihočeského kraje Petra Kafková.

Provoz na trati z Plzně na České Budějovice je zastaven. Cestující jezdí náhradními autobusy. Provoz bude omezen asi do 15 hodin. Předběžná škoda zatím není vyčíslena.

Druhá tragická nehoda v kraji se stala dopoledne u Blatné na Strakonicku. Řidič felicie tu nepřežil srážku s nákladním autem. Nehoda se stala na silnici I/20 z Blatné do Písku.

"Felicie vjela z neznámých důvodů do protisměru, kde se střetla s nákladním autem. Její řidič zůstal ve voze zaklíněný a podlehl vážným zraněním," uvedl mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner. Dopravu na místě řídí policisté.

Vlak smetl dodávku poblíž stanice Protivín-zastávka (červený bod). Pak souprava vůz tlačila až na další zastávku v ŽIžkově ulici, tedy asi 400 metrů (žlutý bod).

Vlak smetl dodávku poblíž stanice Protivín-zastávka (červený bod). Pak souprava vůz tlačila až na další zastávku v ŽIžkově ulici, tedy asi 400 metrů (žlutý bod).


Video