V případu vyhrožování novináři Hynkovi nešlo o trestný čin

Policisté zastavili stíhání Jana Harangozza, kterého loni v listopadu obvinili kvůli údajnému vyhrožování reportérovi TV Nova Jiřímu Hynkovi. Detektivové totiž dospěli k závěru, že jednání muže, který je jedním z obžalovaných v kauze údajně zmanipulovaných konkurzů kolem soudce Jiřího Berky, nebylo trestným činem.

"V průběhu vyšetřování bylo zjištěno, že nebyla naplněna skutková podstata trestného činu. Ale bylo zde podezření, že mohlo dojít k přestupku," řekl mluvčí Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Pavel Hanták s tím, že stejného názoru byl i státní zástupce. Podle obvodní státní zástupkyně Blanky Valsamisové žalobci případ předali příslušnému obvodnímu úřadu k přestupkovému řízení.

Harangozzo loni v březnu údajně Hynkovi telefonem vyhrožoval kvůli jeho reportáži, která se týkala Vysoké školy Karla Engliše v Brně (VŠKE), kde je Harangozzo předsedou dozorčí rady. Reportáž podle Hynka poukazovala na vazby VŠKE na lidi kolem gangu Berky, konkrétně na Harangozza a na Vladislava Větrovce.

Video