Mladý muž zemřel při dopravní nehodě nedalekou za Prahou. Ilustrační foto.

Mladý muž zemřel při dopravní nehodě nedalekou za Prahou. Ilustrační foto. | foto: Karel Kopáč, MF DNES

V hromadné nehodě za Prahou zemřel mladý muž

  • 47
Tragicky skončila hromadná dopravní nehoda na rychlostní silnici R10, ke které došlo zhruba čtrnáct kilometrů za Prahou. Neopatrná řidička srazila třicetiletého muže ve chvíli, kdy chtěl za auto na vozovku položit výstražný trojúhelník. Byl na místě mrtvý.
K nehodě, která omezila provoz na frekventované tepně, došlo krátce před devátou hodinou ráno ve směru na Mladou Boleslav. 

"Vyděšenou řidičku jsme odvezli do nemocnice v Brandýse nad Labem," řekla iDNES.cz mluvčí středočeské záchranky Tereza Janečková. Proč k nehodě došlo, zatím není jasné. Svou vinu ale mohlo sehrát počasí, namrzlá silnice R10 totiž působila řidičům problémy od rána.

Například před sjezdem na Kostelní Hlavno ve směru na Prahu se při další hromadné havárii srazilo osm aut. Na 27. kilometru ve směru na Prahu se rovněž kolem deváté střetla dvě auta. Při těchto nehodách se ale podle Janečkové nikdo nezranil. Další havarované osobní auto je v příkopu u silnice R10 před sjezdem na Benátky nad Jizerou ve směru na Mladou Boleslav.

Dopravní servis Dopravní servis:
doprava.idnes.cz
Dopravní servis

Video