Pátrání po utonulém muži na vodní ploše ve Starém Městě. | foto: HZS Zlínského kraje

V rybníku ve Starém Městě se utopil muž, jeho syna lidé zachránili

  • 35
V rybníku ve Starém Městě u Uherského Hradiště se v neděli odpoledne utopil pětadvacetiletý muž. Při koupání se začal topit se svým synem, kterého se lidem ze břehu podařilo zachránit. Otec ale zůstal pod hladinou a jeho tělo až později našli potápěči.

Neštěstí na vodní ploše za nákupním centrem ve Starém Městě bylo policii oznámeno krátce před 17. hodinou.

„Svědkové zavolali, že v rybníce se topí pětadvacetiletý muž se svým synem. Svědci skočili do vody a podařilo se jim chlapce z vody vytáhnout. Muž ale zůstal pod hladinou a už ho nenašli,“ řekla policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

„Hasiči k události vyjeli jedním cisternovým vozem a velícím automobilem s člunem. Na místo dorazili ze záchranných složek jako první a okamžitě zahájili záchranné práce. Na hladinu byl spuštěn člun a jednotka prováděla prohledání místa pomocí háků. S ohledem na velkou hloubku však záchranné práce nebyly úspěšné, a na místo byli velitelem zásahu povoláni policejní potápěči,“ uvedl krajský mluvčí hasičů Pavel Řezníček.

K rybníku poté dorazili policisté a potápěči z Brna, kteří po muži z Jihomoravského kraje pátrali.

„Utonulého se už podařilo najít. Budeme nyní zjišťovat, za jakých okolností k utonutí muže došlo. Přesnou příčinu smrti určí nařízená pitva,“ dodala policejní mluvčí.

Ve Starém Městě došlo k utonutí i o den dříve. V sobotu krátce před čtrnáctou hodinou byl z řeky Moravy vytažený dvaapadesátiletý muž. Případ řeší kriminalisté, příčinu úmrtí určí až nařízená pitva.

,

Video