Úředník z radnice si podle kriminalistů přivydělával nepoctivě. Ilustrační foto.

Úředník z radnice si podle kriminalistů přivydělával nepoctivě. Ilustrační foto. | foto: Martin Adamec, MAFRA

Úředník z Kostelce nad Orlicí vzal dvaačtyřicetkrát úplatek, tvrdí policie

  • 7
Policisté dokázali vedoucímu odboru dopravy Městského úřadu v Kostelci nad Orlicí Milanu Furdovi převzetí dalších úplatků. Celkem už je to čtyřicet dva případů, nejméně třikrát přitom podle nich zneužil i svou pravomoc a "pomohl" přihlásit auto do registru vozidel.

Policisté se Milanu Furdovi, shodou okolností svému bývalému kolegovi, snaží dokázat, že nabízel za úplatu registraci problematických vozů dovezených ze zahraničí nebo machinaci s dokumenty při jejich prodeji v Česku. Většinou si řekl o několik stovek nebo tisícovek.

"V dalších jedenácti případech přihlašování vozidel přijal úplatek za přednostní vyřízení žádosti," sdělila mluvčí východočeské policie Alena Kacálková

Kriminalisté sedmačtyřicetiletého Furdu zadrželi 17. března po téměř ročním prověřování trestního oznámení, které podala starostka Kostelce nad Orlicí Ivana Červinková.

"V květnu loňského roku se začaly šířit po Kostelci fámy a stížnosti, které hovořily o tom, že se na našem odboru dopravy dějí nějaké nepravosti a že jde možná i o korupci," vysvětlila už dříve Červinková, proč nechala činnost úředníka prověřit.


Video