Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: SXC.hu

Ubodala v kuchyni manžela. Byl alkoholik a mlátil mě, hájí se u soudu

  • 48
Kvůli vraždě manžela stanula dnes před ostravským soudem šedesátiletá Dáša Kovaříková. Muže letos v dubnu několikrát bodla údajně kvůli dlouholetým sporům, jeho agresivnímu chování a také častému nadměrnému pití alkoholu.

"Je mi to líto. Nechtěla jsem ho zabít," uvedla krátce po činu.

Dnes před soudem nevypovídala. Předseda senátu proto přečetl její výpověď krátce po zatčení. V té obžalovaná policistům nejprve obsáhle popsala společný více jak třicetiletý život s mužem, který si podle ní odmítal přiznat, že je alkoholik.

"Pil každý den. Vodku, pivo a hodně kouřil. Podle mého názoru byl závislý na alkoholu a nechtěl si to přiznat. Nikdy se neléčil. Moc mě mrzelo, jaký život vedeme. Bylo to velké trápení. Přes to všechno jsem ho ale měla ráda," řekla žena.

Dodala, že několikrát se stalo, že na ni manžel vztáhl ruku. Především tak reagoval na výčitky ohledně pití. "Stalo se to tak pětkrát šestkrát. Vždy mě jen jednou uhodil pěstí. Jednou jsem vyhledala lékařskou pomoc. Řešila to i policie. Obvinění jsem ale nakonec stáhla. Nechtěla jsem problémy," vysvětlila žena, která monokly skrývala pod líčením a tmavými brýlemi.

Podobná situace podle ní nastala i letos 9. dubna. Manžel byl údajně opilý.

Hádka vyvrcholila ranou pěstí. Pak žena zaútočila nožem

"Slyšela jsem, že šel zvracet. Řekla jsem mu, že nezná svou míru," uvedla před policii Kovaříková. Dodala, že na její slova manžel reagoval ránou pěstí. "Začala mi téct z nosu krev," řekla s tím, že vešla za mužem do kuchyně, kde ze stojanu na kuchyňské lince vytáhla nůž a dvakrát ho bodla.

Čepel zasáhla mužovu ruku a nůž jí upadl na zem. "Sáhla jsem po dalším a znovu bodla," řekla. Tentokrát ale ostří proniklo do dutiny břišní, kde způsobilo masivní vnitřní krvácení. Zraněný muž krátce po útoku zemřel. "Nechtěla jsem ho zabít. Byl to amok. To všechno kvůli té krvi tekoucí z mého nosu," řekla souzená žena.

Po činu okamžitě zburcovala souseda, který přivolal lékařskou pomoc. Posádka sanitky už ale zraněnému muži nedokázala pomoci.

,

Video