Čtrnáct lidí bylo zraněno při nehodě malého autobusu.

Čtrnáct lidí bylo zraněno při nehodě malého autobusu. | foto: Luboš Pavlíček, ČTK

U Stonařova na Jihlavsku havaroval autobus

  • 16
Autobus sjel po poledni mimo vozovku cestou ze Stonařova na Jihlavsku směrem na Třešť. Z 23 cestujících bylo podle informací policie patnáct lidí zraněno, všichni lehce. Čtrnáct z nich odvezly sanitky do jihlavské nemocnice. Příčinu nehody policie vyšetřuje, na místě byl i soudní znalec.

"Autobus sjel mimo vozovku do příkopu, poté narazil do stromu," řekla iDNES.cz mluvčí jihlavské policie Jaroslava Slavíková. "Čtyřiapadesátiletý řidič upozornil na technickou závadu, na místě byl proto soudní znalec," dodala Slavíková.

Jednalo se o malý autobus, který sváží zaměstnance od Stonařova do masokombinátu Kostelecké uzeniny.

Hasičům byla nehoda nahlášena ve 12:29. "Při příjezdu jednotky byli všichni cestující mimo havarovaný autobus," sdělila mluvčí hasičů kraje Vysočina Petra Musilová. Některým zraněním poskytli hasiči první pomoc. "U nehody zasahovalo několik sanitek a vrtulník záchranné služby," popsala zásah Musilová.

Hasiči místo nehody opouštěli v půl čtvrté. Museli počkat na příjezd speciálního vozidla, které havarovaný autobus vyprostilo z příkopu. Zároveň hlídali, aby z vozidla neunikly provozní kapaliny.

"Do jihlavské nemocnice jsme převezli čtrnáct zraněných," sdělil iDNES.cz Lukáš Kettner ze Zdravotnické záchranné služby kraje Vysočina s tím, že všichni cestující byli zraněni lehce a nebylo mezi nimi žádné dítě.

Jednoho zraněného člověka ošetřili na místě hasiči, do nemocnice ho záchranka nevezla. Devět lidí opustilo místo nehody bez ošetření.

mapa - nehoda autobusu u Stonařova (2.7.2008)

Mapu zvětšíte kliknutím. Zdroj: Mapy © PLANstudio

, ,

Video