Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Václav Pancer, MF DNES

Tyranka okrádala starší známou o zlato i peníze, pak ji zbila

  • 3
Hned ze čtyř trestných činů se ostravským kriminalistům zpovídá čtyřiadvacetiletá žena. Ke své osmapadesátileté známé se chovala jako tyranka a okrádala ji. Brala její zlato i peníze, nakonec si přibrala komplice, s nímž ženu zbila. Poté už týraná kontaktovala policii.

Vše začalo letos v květnu, když mladá žena starší známou navštívila v Ostravě-Mariánských Horách. Vzala zlatý řetízek s přívěskem a prosby o jeho vrácení ignorovala. Proto je překvapivé, že okradená žena ještě ve stejném měsíci půjčila vychytralé známé snubní prsten a další tři zlaté prsteny, aby je zastavila. 

To už zlodějka pochopila, že si ze známé může udělat takřka "zlatý důl". "Ženy šly na pokladnu úřadu v Mariánských Horách. Tam donutila poškozenou, aby jí vydala vyplacenou částku. Stejný scénář se opakoval v červnu a červenci na poště. Opět donutila poškozenou k vydání vyplacených peněz, tentokráte s výhrůžkou, že jinak bude zle," popsal ostravský policejní mluvčí Petr Svoboda.

Žena se obrátila na policii až po fyzickém napadení

V srpnu si na pomoc pozvala dvaadvacetiletého muže. Starší ženu zbili, tahali za vlasy a povalili na zem, pak jí vzali občanský průkaz. Protože se to stalo v noci, zraněné jen oznámili, že druhý den přijdou a opět společně vyrazí na poštu pro peníze. "V tomto případě už naštěstí žena na nic nečekala a vše oznámila policistům," řekl Svoboda.

Tyranka čelí trestnému stíhání za krádež, vydírání, zpronevěru a loupež, za což může za mřížemi strávit až deset let.


Video