Tachometr po nárazu ukazoval rychlost 150 km/h.

Tachometr po nárazu ukazoval rychlost 150 km/h. | foto: PČR Uherské Hradiště

Osmnáctiletý mladík nezvládl své BMW a zemřel. Tachometr ukazoval 150

  • 53
Hazardní jízda osmnáctiletého mladíka snad ani nemohla skončit jinak než tragicky. Mladý muž si nevzal ponaučení z nedávné nehody a ve velmi vysoké rychlosti znovu havaroval. Zemřel na cestě mezi Stráním a Slavkovem na Uherskobrodsku, když po nárazu vyletěl ze svého BMW.

Osmnáctiletý muž z Hluku havaroval podobným způsobem už letos v únoru. Krátce poté, co teprve získal řidičský průkaz, jel na mokré vozovce příliš rychle a nezvládl průjezd levotočivou zatáčkou. Vyjel za ní vpravo mimo vozovku, kde se auto převrátilo na střechu.

"Tehdy havárii přečkal pouze s lehkým zraněním," vzpomněl předchozí nehodu mluvčí uherskohradišťské policie Aleš Mergental.

Toto důrazné varování však mladíkovi nestačilo a riskoval dál, na což ve čtvrtek krátce po 18. hodině doplatil vlastním životem.

Když ve velmi vysoké rychlosti sjížděl od Strání ke Slavkovu, zřejmě nezvládl průjezd levotočivou zatáčkou a začal plynule vyjíždět vpravo, až se dostal do příkopu. Tímto žlabem pak jel asi sto padesát metrů.

Auto se mírně natočilo vlevo, narazilo do betonového mostku vedoucího na pole, od kterého se odmrštilo, přeskočilo jej a zůstalo stát v příkopu za nájezdem.

"Mladík, který jel ve voze sám, při velmi silném nárazu vylétl z auta a zůstal ležet na zemi mrtvý. Z ohledání vyplývá, že připoutaný nebyl," upozornil policejní mluvčí.

V rychlosti mladík nezvládl jízdu na mokré vozovce

Nehodu oznámil muž, který po chvilce k místu nehody přijel. Následně zasahovali uherskohradišťští dopravní policisté, profesionální hasiči z Uherského Brodu a dobrovolní hasiči ze Strání.

"Vlivem nárazu došlo k velkému poškození přední strany vozu a k vytržení motoru z vozidla. Části motoru a jeho okolí hořely, k uhašení použili hasiči vysokotlak," poznamenal mluvčí krajských hasičů Vít Rušar.

Tachometr se po nárazu zastavil na rychlosti 150 km/h.

"Podle prozatím zjištěných informací vše nasvědčuje tomu, že za smrtí mladého řidiče stojí právě velmi vysoká rychlost, v níž nezvládl jízdu na mokré vozovce," uvedl policejní mluvčí Mergental.

Mladík byl letos už dvanáctým člověkem, který zemřel při dopravní nehodě na silnicích Uherskohradišťska.

Mladík tragicky havaroval na silnici ze Strání do Slavkova.

Mladík tragicky havaroval na silnici ze Strání do Slavkova.


Video