Svařování auta skončilo požárem

  • 7
Večerní požár srovnal ostravský autoservis se zemí. Zcela vyhořela karosárna a dvě mechanické dílny. Plameny zničily i devět aut a jednu motorku. Hasiči s ohněm bojovali šest hodin. Zavinila ho nedbalost při svařování. Škody dosáhnou 11 milionů korun.

"Plameny zničily tři budovy karosářské a mechanické dílny, devět automobilů a jeden motocykl. Škoda dosahuje jedenácti milionů korun," sečetl pro iDNES škody policejní mluvčí ostravské policie Milan Klézl.

K požáru se podle něj sjelo 11 hasičských jednotek. Přijela i báňská záchranná služba. U zásahu pomáhalo také 14 policistů a osm ostravských strážníků.

Plameny nikoho nezranily. "Příčinou byla s největší pravděpodobností nedbalost při svařování," dodal mluvčí.

Požár vznikl při sváření
O požáru se hasiči dozvěděli krátce po třetí hodině odpolední. Teprve kolem půl osmé se jej podařilo dostat pod kontrolu. O několik desítek minut později ho zcela uhasili.

Podle něj oheň vypukl v karosárně, kde odpoledne svařoval dvacetiletý muž podlahu opravovaného automobilu.

"Po 15. hodině za ním přišel kamarád s tím, aby mu pomohl stěhovat nějaké věci. Mladý muž odstavil svařovací agregát, zamkl karosárnu a z místa odešel," řekl mluvčí.

Dodal, že svářeč tvrdí, že při odchodu automobil zkontroloval, zda někde nedoutná.

"Když se po čtvrt hodině vrátil, zjistil, že vozidlo je v plamenech. Spolu s kolegy se snažili požár uhasit. To se jim však nedařilo, a proto přivolali hasiče," řekl mluvčí.

Požár se mezitím rozšířil na střechu karosárny a přilehlé mechanické dílny a další tři vozidla. "Auta při požáru explodovala, několik přiotrávených lidí odvezly sanitky do nemocnice," šířilo se mezi lidmi, kteří pozorovali boj hasičů.

"Jde o fámy. Byl to rozsáhlý požár, ale žádní zranění nebyli a nic nevybuchlo," řekl MF DNES operační důstojník ostravských hasičů Radim Zbořil.

Hasičům trvalo čtyři hodiny, než dostali požár pod kontrolu. (8. listopadu 2004)

Na místě zasahovalo dvanáct hasičských automobilů a šest jednotek. (8. listopadu 2004)

Požár autoservisu v Ostravě způsobila pravděpodobně nedbalost při svařování. (8. listopadu 2004)

Celkové škody na budově, vybavení a čtyřech vozidlech odhadl vyšetřovatel na jedenáct milionů korun. (8. listopadu 2004)

,

Video